Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Miše branio Kalinića, Zebić Ljubičića

Autor:

25.04.2009. 22:00
Miše branio Kalinića, Zebić Ljubičića

Foto: Filip BRALA



Nakon utakmice treneri obiju momčadi su stali pred novinarske mikrofone, a prevladavala je pomalo smrknuta atmosfera. Ante Miše je unatoč visokoj pobjedi bio relativno nezadovoljan prikazanom igrom svojih igrača.
– Rezultatom moram biti zadovoljan, jer pobijediti Zadar na Stanovima 3:0 nije nimalo jednostavno. Ipak moram napomenuti da nisam zadovoljan igrom pogotovo prvih 60 minuta kada je Zadar objektivno bio bolja momčad. Naša sredina terena kao da nije postojala i nismo mogli vezati igru. Imali su Zadrani dvije stopostotne prilike Mitrovića i Terkeša koje zahvaljujući sreći i našem vrataru Subašiću koji je pokazao da je vratar reprezentativnog kalibra, nisu uspjeli realizirati – rekao je Miše za kojeg nema dvojbe oko toga što je odlučilo utakmicu:
– Ključni trenutak je bio isključenje Ljubičića i nakon toga je Andrić svojim pogotkom zaključio utakmicu. Utakmica je bila fer i korektna, a podijeljeno je puno kartona, što je odraz velike nervoze koja okružuje ova dva kluba. Kako nas u borbi za titulu, tako i Zadar u borbi za ostanak. Želim Zadranima puno sreće u nastavku prvenstva i pokazali su protiv nas i protiv Dinama da su u stanju nositi se s takvim momčadima.
Nazočne je zanimalo kakva je situacija s Kalinićem koji još nije u tzv. trećem ligaškom krugu postigao gol.
– Svaki napadač prolazi kroz golgetersku krizu i upravo se to događa s Kalinićem. Nama su potrebni njegovi golovi, ako mislimo biti prvaci i to je igrač kojeg se isplati čekati – stao je u obranu svoje prve špice, trener Hajduka.
Više razloga za nezadovoljstvo imao je strateg Zadra, Dalibor Zebić koji je osim prosutih važnih bodova, ostao za sljedeću utakmicu u Osijeku bez pocrvenjelog Marina Ljubičića.
– Čestitke Hajduku na zasluženoj pobjedi. Utakmica se igra zbog golova, Hajduk je to uspio učiniti, a mi nismo. Mislim da smo do te kobne 57. minute i isključenja Ljubičića bili skroz ravnopravni unatoč rezultatskom minusu od jednog gola. Vidio sam na televizijskoj snimci taj prekršaj na Andriću koji je bio prestrogo sankcioniran, jer isti prekršaj na Bilaveru nije bio tretiran jednako. Drago mi je što smo izbjegli pričice da Hajduk dolazi ovdje po laka tri boda – rekao je Zebić i podijelio s novinarima pogled u budućnost.
– Mi imamo svoj put, borimo se za ostanak i trudili smo se koliko smo god mogli. Imali smo dvije odlične prilike za gol, nismo ih iskoristili, što se protiv Hajduka jednostavno ne oprašta. Ostaje nam u sljedećih pet kola odigrati s momčadima malo slabije kvalitete od Dinama i Hajduka. Shvatili smo tih pet kola kao jedno malo prvenstvo u kojem ćemo, nadam se, uspjeti ostvariti taj toliko željeni cilj.


 IZJAVE


Jakov Surać, Zadar:
– Terkešova prigoda je bila prekretnica utakmice. Da smo tada izjednačili, možda bismo se i vratili u utakmicu. I naravno, crveni karton. To nas je u potpunosti vratilo natrag i nakon toga više nismo imali šansi. Nakon toga je samo bilo pitanje koliko će nam Hajduk pogodaka postići. Želim napomenuti da je napravljen pritisak od strane novinara koji su pisali da će utakmica biti puštena. Normalno, kao posljedica toga je došla nervoza te žuti i crveni kartoni.
Želimir Terkeš, Zadar:
– Ne želim ništa komentirati.
Ferdo Milin, Zadar:
– Poslije ovakve utakmice i poraza ne može se puno toga reći. Hajduk je bolje ušao u utakmicu i odmah postigao pogodak. Trebamo se nekako izvući, tri poraza u nizu su nas malo ubila. Ne znam što bih rekao. Nakon nerealizirane Terkešove šanse smo ipak trebali ostati u čvrstom bloku i ne primiti drugi i treći pogodak, bez obzira i na crveni karton. Druge momčadi se i s igračem manje uspješno brane. Sada igramo protiv Osijeka koji je dobra momčad. Ovaj tjedan se moramo dignuti i poraditi na nekim stvarima kako bismo ostali u ligi.
Senijad Ibričić, Hajduk:
– Utakmica je bila stvarno teška. Prvi pogodak smo postigli na vrijeme, ali smatram da se utakmica prelomila u drugom poluvremenu kada je Ljubičić dobio crveni karton. Istina, bili smo bolji, ali Hajduku na Stanovima nikada nije bilo lagano igrati. Htjeli smo što prije postići pogodak kako bi se Zadar što ranije otvorio, da nam bude lakše igrati. Tako je i bilo. Sve do crvenoga kartona je bilo teško igrati, a nakon toga je voda išla na naš mlin. Na kraju smo zasluženo slavili.
Danijel Subašić, Hajduk:
– Obrana Terkešu? Lako za to, mi smo u Zadar došli po tri boda, što smo i osigurali. Bila je dobra atmosfera na tribinama i gledatelji su zaista mogli uživati. Žuti i crveni kartoni su po meni bili nepotrebni, sve je trebalo biti mirnije. Već se okrećemo sljedećem protivniku.
Srđan Andrić, Hajduk:
– Naša pobjeda je sasvim zaslužena. U Zadar smo došli po tri boda koja smo na kraju osvojili. Stoga smo zadovoljni. Doduše, bilo je teško, kao i u svakoj utakmici. Svaka momčad protiv nas da 100 posto svojih mogućnosti i želi pobijediti. Najvažnije je to što smo dobro ušli u utakmicu i rano postigli prvi zgoditak. Zadar je u jednom dijelu utakmice bio bolji, ali smatram da smo ipak zasluženo pobijedili. Ljubičićev start? Iskreno, nije me jako udario. Srećom, na vrijeme sam ga vidio i skočio. Ipak, smatram da nije lijepo izgledalo. (M. LORDANIĆ)




 TORCIDA I KALMETA


U poluvremenu utakmice dogodio se zanimljiv prizor ispred jednog ugostiteljskog objekta pored stadiona. Naime, ispred tog lokala pojavio se Božidar Klameta, ministar mora, prometa i infrastrukture koji je odmah privukao veliki broj torcidaša koji su ga s oduševljenjem počeli grliti i naravno nagovoriti ga da im plati piće. Ministar se ponudio da će to i učiniti, a splitski su mu navijači uzvratili šaljivom pjesmicom: “Kalmeta, Kalmeta, koliko možeš popiti. Piješ svaki dan. Stvarno nisi normalan”. Nismo uspjeli doznati je li na kraju to piće i došlo zbog velike gužve nastale u tom trenutku ispred tog objekta. No, komentari nazočnih bili su dvojaki. Tako je za jedne Kalmeta potvrdio da je čovjek iz naroda, dok drugi smatraju kako se i takve metode koriste za skupljanje glasova na skorašnjim izborima.