Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Puljanke se pozivaju na poštenje Zadranki

Autor: Šime Ćurko

25.04.2010. 22:00
Puljanke se pozivaju na poštenje Zadranki

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Košarkašice Zadra u posljednjem kolu A-1 Lige za ostanak sljedeći vikend imat će veliku podršku – Puljanki. Istina, neće društvo iz najvećeg grada istarskog poluotoka doći u Split navijati za Zadar, već će u Puli osluškivati kako će se Zadar ponašati u gradu pod Marjanom. Razlog je jednostavan, ako Split pobijedi Zadar, Pula će, bez obzira na ishod svoje domaće utakmice protiv Požege, završiti na pretposljednjem mjestu koje vodi u kvalifikacije za ostanak u A-1 ligi. Ako Split pobijedi Zadar, a Pula Požegu, sve tri ekipe imat će jedanaest pobjeda i devet poraza. I u tom slučaju zbog lošijeg učinka u međusobnim dvobojima najlošije su Puljanke koje protiv Zadra i Splita imaju dvije pobjede i četiri poraza. Kako bilo, Zadranke su sigurne, ali to ne znači da su u Splitu bez ambicija. Split može ostati i uz poraz od Zadra ako Požega pobijedi u Puli.
– Mi ćemo posao odraditi korektno do kraja, a to znači da i u Splitu idemo pobijediti. Ne zamaramo se što treba Splićankama, a što Puljankama već je naša želja seniorsku sezonu zaključiti pobjedom – kaže Marija Mazija, trenerica.
Na službenim stranica pulskog kluba (www.zkkpula.com) u izvještaju s utakmice Trešnjevka Pula, odigrane prošle subote, dosta je pažnje posvećeno i dvoboju Splita i Zadra. Tako između ostalog, piše:
– Kad bi sve bilo idealno, Puljanke po svojoj kvaliteti ne bi sad ovisile o drugima tj. o Zadru, hoće li on odigrati u Splitu kako zna ili će pustiti… Ostaje sada zadnje kolo i istina koliko ima poštenja u A-1 ligi… Koliko će Zadar biti pošten…


 TROKUT ZADAR-PULA-SPLIT


Prvi dio sezone: Split – Pula 84:53, Zadar – Split 78:60, Pula – Zadar 64:72, Pula – Split 67:83, Split – Zadar 86:65. Zadar – Pula 87:50.
Liga za ostanak: Pula – Zadar 90:83, Split – Pula 77:75, Zadar – Split 90:63, Zadar – Pula 90:65, Pula – Split 114:43, Pula – Split 114:43, Pula – Zadar ?. Ukupno: Zadar – Pula 3:1, Zadar – Split 2:1, Split – Pula 3:1.




 JUNIORKE NA POLUZAVRŠNICI


Juniorke Zadra izborile su plasman na poluzavršnicu PH koja je na rasporedu drugi vikend u svibnju. U skupini jug Zadar je zauzeo drugo mjesto, iza Imotskog, a plasman na završnicu igračice s Višnjika tražit će u konkurenciji Medveščaka, Jolly JBS-a i vjerojatno kombinirane ekipe sastavljene od igračica Pule i Riječanke. Lani je Zadar u Jazinama osvojio titulu prvakinja Hrvatske nakon pobjede u finalu protiv Medveščaka.
S druge strane, kadetkinje su zapele na prvoj prepreci i nisu izborile poluzavršnicu PH budući da su u regiji jug zauzele nedovoljno četvrto mjesto.