Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Vozili pijani i bez dozvole

Autor: Suzana Bandić

25.04.2010. 22:00
Vozili pijani i bez dozvole

Foto: Filip BRALA



Dolijao kradljivac bakrenih oluka
Zadarska policija uhitila je 25-godišnjeg Zadranina koji se sumnjiči da je od prosinca prošle godine pa do danas počinio čak deset kaznenih djela krađe. Naime, nakon što je nad mladićem dovršena kriminalistička obrada, utvrđeno je kako je upravo on u tom vremenu s obiteljskih kuća u mjestu Vir skidao i krao bakrene oluke. Osim kaznenih prijava policija je protiv njega podnijela i posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru kao nadopunu kaznenim prijavama.
Vozili pijani i bez dozvole
Tijekom proteklog vikenda policajci su na području PU zadarske uhvatili dvojicu vozača koji su upravljali vozilima u vrijeme trajanja policijske zabrane. U petak navečer oko 23 sata policajci su u Ulici Ante Starčevića u Benkovcu zaustavili 39-godišnjaka koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola i u vrijeme policijske zabrane počinjenog drugog prometnog prekršaja. Svega sat i pol kasnije u Zadru je na predjelu Voštarnice zaustavljen 24-godišnjak koji je zatečen u istom prekršaju. Protiv obojice slijede kaznene prijave.
Ukrali mu rezervoar za vodu
 Zadarskoj policiji u petak je prijavljena krađa rezervoara za vodu zapremine od čak 1000 litara u vlasništvu 40-godišnjaka iz Starigrada. Nepoznati je počinitelj, naime, iskoristio odsutnost ukućana te im je ukrao rezervoar čija se vrijednost procijenjuje oko 1.500 kuna. Slijedi mu kaznena prijava. A u mjestu Pag nepoznati je počinitelj iskoristio nepažnju trgovca te je s police trgovine „Lorenco” d.o.o., ukrao udarnu bušilicu. Materijalna šteta procijenjena je oko 5.000 kuna, a protiv kradljivca slijedi kaznena prijava.