Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Biciklom do Frankfurta za liječenje svoje djece

25.04.2012. 22:00
Biciklom do Frankfurta za liječenje svoje djece


Zaposlenik Zračne luke Rijeka otac je dvoje teško bolesne djece, a na putu će odraditi projekt prikupljanja sredstava za svoju djecu, ali će i promovirati aerodrom na Krku


Na hrabar i neobičan poduhvat odlučio se Ivan Urbanovski iz Omišlja već sutra, najavljeno je na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji u salonu Zračne luke Rijeka. Zaposlenik omišaljskog aerodroma, otac dvoje djece kod kojih je dijagnosticiran ADHD, odnosno pervazivni poremećaj u spektru autizma, u nastojanju prikupljanja financijskih sredstava nužnih za liječenje njegovih mališana odlučio je krenuti na devetodnevno putovanje biciklom na relaciji od Zračne luke Rijeka do Frankufurta – putovanje dugo 1.100 kilometara! Kako bi ostvario ambiciozan plan motiviran bezgraničnom roditeljskom ljubavlju, angažirali su se svi zaposlenici omišaljskog aerodroma kako bi pomogli kolegi, pa je vodstvo te tvrtke, praćeno predstavnicima TZ Kvarnera i TZ otoka Krka, prilikom predstavljanja rute kojom će se Urbanovski kretati, jučer ukazalo na humanitarni ali i promotivni karakter tog projekta.
Promotivni materijali
– Podržavajući Ivanova nastojanja da sakupi 50 tisuća kuna potrebnih za liječenje njegove djece, ali i sagledavajući promotivne mogućnosti poduhvata kojeg je osmislio sam Urbanovski, proteklih smo nekoliko tjedana intenzivno pripremali prezentaciju Zračne luke Rijeka ali i turističkih aduta otoka Krka i Kvarnera, rekao je jučer Mladen Pasarić, direktor Zračne luke Rijeka. Uz pomoć brojnih sponzora i donatora koji su se spremno odazvali pozivu uključivanja u akciju nazvanu “Biciklom od Zračne luke Rijeka do Frankurta”, Ivan će tijekom narednih devet dana obići veći broj europskih gradova s kojima je naš aerodrom neposredno vezan avio-linijama. Urbanovski će tako promotivne materijale zračne luke, lokalnih TZ-a, ali i svih svojih sponzora dijeliti u Innsbrucku, potom Stuttgartu te na koncu u Frankfurtu, odakle će se, bude li sve teklo prema planu, već 5. svibnja na Krk vratiti prvim ovogodišnjim letom njemačkog avioprijevoznika Condor Airlinesa, naglasio je Pasarić.
Zavjetno putovanje
Sam Urbanovski, inače pasionirani biciklist koji je lani uspješno odradio više od tisuću kilometara dugo zavjetno putovanje biciklom od Omišlja do svetišta u Ilaču kraj Iloka i natrag, rekao je da je spreman te da se nada kako će njegov poduhvat uroditi plodom, odnosno da će uspjeti sakupiti novac potreban za nastavak liječenja svoje djece.
-Zahvalan sam svima koji su me podržali i pomogli mi u realizaciji moje zamisli. Mnogo je onih koji su mi, bilo pomažući u logističkim pripremama, prilagođavanju bicikla ili financijski, izašli u sustret i stvarno ću učiniti sve da im se odužim, zaključio je Urbanovski, koji na svoj dugi put iz Omišlja kreće sutra, točno u deset sati.


Pomoć dobrodošla




Svi koji žele i mogu pomoći Ivanu Urbanovskom u prikupljanju sredstava nužnih za liječenje njegove djece, svoju donaciju mogu uplatiti na žiro račun njegove (nezaposlene) supruge otvoren kod PBZ-a na broj 2340009-3104213370.