Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Promocija turizma i izučavanje turističkog sustava na Sveučilištu

25.04.2012. 22:00
Promocija turizma i izučavanje turističkog sustava na Sveučilištu


Sljedeći tjedan održava se projekt studenata Odjela za turizam i komunikacijske znanosti “Ritam kulturizma 2012”
Ove godine studenti se bave promocijom turizma Zadarske županije i znanstvenim izučavanjem turističkog sustava na Sveučilištu u Zadru. U studentsko – profesorskim debatama raspravljat će se o aktualnim temama: „Valorizacija sakralnih objekata i arheoloških spomenika u svrhu razvoja turizma na primjeru crkve Sv. Šime i Trga Petra Zoranića.” te „Kongresni centar u Zadru”. Zadnjeg dana projekta biti će organiziran Sajam avanturizma u kojem sudjeluje 15-ak izlagača Zadarske županije a bave se nekim vidom avanturističke ponude.
Projekt se održava od 3.do 5. svibnja na nekoliko lokacija u gradu.
Cilj projekta je održati prepoznatljiv projekt treću godinu za redom koji će se pozitivno odraziti na percepciju Odjela i samog grada Zadra, a sve kroz razvijanje svijesti o važnosti turizma te hrvatske kulturne baštine i ekologije. Želimo potaknuti izražavanja mišljenja studenata kroz održavanje parlaonica. Dosadašnji projekti uglavnom su koristili tribine i predavanja gdje studenti nisu bili u mogućnosti aktivno sudjelovati i izraziti se u akademskom smislu. Parlaonicama se želi obraditi aktualne i osjetljive teme te ponuditi studentska stajališta profesorima, svim pozvanim gostima i stručnjacima. Želi se postavljati pitanja i aktivno sudjelovati u raspravama te dati mogućnost da svi studenti osjete kakav je osjećaj aktivirati se a ne samo primati informacije. Time se želi potaknuti studentsku populaciju na aktivnost i akademsko djelovanje.
Projekt je, osim studentima Sveučilišta u Zadru, namijenjen široj populaciji: stanovnicima grada Zadra, Zadarske županije i turistima. Ovo se osobito odnosi na treći dan i sajam na otvorenom koji će se odmaknuti od kulturne note koja svojim ponavljanjem gubi interes javnosti prema selektivnim vrstama turizma (avanturizam) koji izuzetno snažno privlači njihovu ciljanu skupinu.
Organizacijski odbor sastoji se od tridesetak studenata Odjela i to sa sva četiri diplomska smjera: Ekologija u kulturi i turizmu, Kulturna baština i turizam, Novinarstvo i odnosi s javnostima i Poduzetništvo u kulturi i turizmu.