Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Mala sirena i nevini morski svijet

Autor: Ante Rogić

25.04.2013. 22:00
Mala sirena i nevini morski svijet

Foto: Arif SITNICA



Četvrta premijera u tri godine postojanja Dragon teatra je pred nama. Predstava je namijenjena djeci, ali ipak ne samo njima. Priča koju nam donose “dragonovci” pod nazivom “Sirena Mariola” je, naime, nešto zaista posebno, prava glumačko – vokalna i vizualna poslastica.
– Drago mi je da smo se uspjeli okupiti u ova olovna vremena. Drago mi je što sam uspjela okupiti staru ekipu, ali i nove snage. Od ove godine smo se organizirali tako da su svi više involvirani u produkciju. Glavni sukob u predstavi je oko zagađenja mora, no sve je zapakirano jednom ljubavnom pričom, istaknula je na konferenciji za novinare Maja Šimić.
Glavnu okosnicu radnje čini nemogućnost ostvarenja ljubavi sirene Mariole, tajanstvenog mitskog morskog bića neobično lijepe vanjštine i opojnoga pjeva te ribara Vala, predstavnika “onih drugih” koji nastoje istrijebiti i posvema uništiti čarobni, nevini morski svijet.
Ivana Begović je istaknula kako je priča posebno zanimljivo obogaćena brojnim songovima uglavnom posebno pisanima upravo za ovu predstavu, uz vlastitu obradu nekoliko poznatih narodnih dalmatinskih napjeva.