Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nagrada za životno djelo fra Grgi Sikiriću

Autor: Velimir Brkić

25.04.2013. 22:00
Nagrada za životno djelo fra Grgi Sikiriću

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



U povodu obilježavanja Dana Općine Bibinje jučer je održana konferencija za medije. Pored načelnika Nina Šimunića o predstojećim slavljeničkim danima govorili su njegov zamjenik Bruno Bugarija i predsjednik Vijeća Ivan Šimunić.
– Ovogodišnje obilježavanje Dana općine događa se u ozračju 20. obljetnice  njezina utemeljenja i 22 obljetnice pogibije junaka Domovinskog rata Franka Lisice, jednog od petorice hrvatskih vitezova iz Bibinja koji su svoje živote ugradili u temelje Hrvatske. Svoj su život na Oltar domovine dala su petorica hrvatskih branitelja – Franko Lisica, Alfredo Lisica, Dragan Lisica Taka, Zvonimir Sikirić i Mladen Bugarija Cuki.
– U spomen na njih, ali i na sve poginule hrvatske  branitelje u srijedu 1. svibnja u tri sata iza ponoći iz Bibinje sa Trga dr. Franje Tuđmana kreće mimohod do Polače, najavio je načelnik.
Nagrada Općine Bibinje za životno djelo dodijelit će se fra Grgi Sikiriću iz Bibinja za 60 godina plodne i djelotvorne svećeničke službe u kojoj je vjerno promicao i zagovarao svoje rodno Bibinje. Godišnja nagrada Općine Bibinje dodjeljuje se Planinarskom društvu Babulj iz Bibinja i Osnovnoj školi Stjepana Radića Bibinje za 130 godina rada.
Grb Općine Bibinje u 2013. godini dodjeljuje se sestri Placidi Sikirić, benediktiki rodom iz Bibinja, redovnici Sv. Margarite u Pagu, Matiji Šaravanji, mladom bibinjskom šahistu, članu ŠK Goran, prvaku Zadarske županije u kategoriji do 14 godina, Mati Bugariji, hrrvatskom reprezentativcu u malom nogometu sa više od 40 nastupa za državnu reprezentaciju, Roku Sikiriću, hrvatskom odbojkaškom reprezentativcu za uspjehe postignute na odbojkaškim natjecanjima kroz koja je ponosno predstavljao svoje Bibinje i Hrvatsku,   Tomislavu Braliću, poznatom bibinjskom glazbeniku koji je sa svojom klapom Intrade postigao je velik uspjeh, ne samo u Hrvatskoj, već i u inozemstvu, Crkvenom zboru Don Marko Sikirić iz Bibinja te poshumno Tomislavu Ivčiću.