Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

FINA predlaže stečaj Plotera

25.04.2016. 22:00
FINA predlaže stečaj Plotera


Zbog nepodmirenih dugova većih od devet milijuna kuna te blokade računa preko 120 dana, Financijska agencija je Trgovačkom sudu u Zadru dostavila prijedlog za otvaranje stečajnog postupka nad tvrtkom Ploter d.o.o.
– Dužnik u očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje na dan 14. travnja 2016. ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 120 dana u iznosu od 9.507.884,33 kune, te ima osam zaposlenika. Kako iz prijedloga za otvaranje stečajnog postupka proizlazi da je utvrđeno postojanje stečajnog razloga – nesposobnost za plaćanje predviđenog Stečajnim zakonom, to je valjalo odrediti ročište radi utvrđivanja uvjeta za otvaranje i vođenje stečajnog postupka, stoji u objavi Trgovačkog suda u Zadru koji potpisuje sutkinja Ardena Bajlo.
Nekoć vrlo moćna zadarska građevinska tvrtka Ploter u vlasništvu Slavka Šimovića, “posrnula” je koncem prošle godine i to za vrijeme izvođenja radova na obnovi Kneževe palače, koji se financiraju iz sredstava strukturnih fondova EU, čime je, osim svog poslovanja, ugrozila i taj vrijedan projekt. Grad Zadar je zbog toga raskinuo ugovor s Ploterom koji je koncem 2014. godine, kao najbolji ponuđač, dobio i posao na projektu Coworking, a koji se dijelom financirao sredstvima iz EU fondova. Taj posao uspješno je okončao.
Repovi Plotera ostali su i na obnovi zgrade Općinskog suda u Benkovcu, također iz EU fondova, a Ploter je gradilište napustio ne odradivši posao.
Sutkinja Bajlo zakazala je ročište radi otvaranja stečaja na Trgovačkom sudu u Zadru za 5. svibnja.