Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadranke za prvo finale u 80-godišnjoj povijesti

25.04.2016. 22:00
Zadranke za prvo finale u 80-godišnjoj povijesti


Ovo nam je svima utakmica karijere u kojoj želimo pobijediti i ne vraćati se na treću utakmicu u Zagreb – kaže Glorija Sikirić
Košarkašice Zadra večeras (20 sati) imaju priliku ući u finale doigravanja za prvakinje Hrvatske. Nakon pobjede u prvoj utakmici u Zagrebu protiv Trešnjevke Zadranke su povele 1-0 u međusobnom omjeru, a ekipa koja upiše dvije pobjede otići će u finale. A u finalu je već Medveščak koji je u dvije utakmice lako riješio Ragusu.
– Naš klub vjerojatno nikad nije igrao važniju utakmicu. Kad je riječ o nama igračicama Ana Vrsaljko je nastupala u finalima, ali nikada za svoj grad. Ovo nam je svima utakmica karijere u kojoj želimo pobijediti i ne vraćati se na treću utakmicu u Zagreb – kaže Glorija Sikirić, s 22 godine jedna od predvodnica “bijelo-plavih”. Bila je Sikirić u mlađim nacionalnim selekcijama, igrala je za tada snažni Novi Zagreb i riječki Pleter, dugo vukla ozljedu koljena, bila blizu “dizanja ruku od svega”, ali danas je jedna od ključnih igračica. Pokazala je to u završnici sezone, posebno u prvom polufinalnom dvoboju s Trešnjevkom gdje je osim jedne od ključnih trica na utakmici podijelila i 11 asistencija.
– Radujem se svakom košu, ali asistencije su ipak moj posao. To je ono što se od mene najviše očekuje.
A očekivanja pred večerašnji dvoboj su također velika. Toliko velika da Sikirić pokušava čvrsto stajati na zemlji.
– Pobjeda u Zagrebu nam je veliki vjetar u leđa. Međutim, treba nam još jedna pobjeda, a jasno nam je da do nje nećemo lako doći. Trešnjevka je ekipa koja ima svoju kvalitetu, pa i nepredvidivost s obzirom na dosta mladih igračica. Tu se posebno vidi rad njihovog trenera Deana Nemeca kao i njegovog pomoćnika Šime Vidakovića, koji je jedno vrijeme bio i kod nas u klubu. Trešnjevka je klub kojeg izuzetno cijenim jer ono što oni rade s mladima je sigurno dobra strana hrvatske ženske košarke.
Sikirić zna i kvalitete Zadra.
– U dosadašnjim dvobojima s Trešnjevkom skok se pokazao kao naša prednost. To je dio koji moramo maksimalno koristiti u ovoj utakmici. Imamo i iskustvo koje Trešnjevci nedostaje jer su ipak mlađa ekipa od nas.
Iako sve ide u prilog Zadrankama i gura ih večeras u ulogu favoritkinja, Sikirić ne razmišlja o finalu kao “gotovoj stvari”.
– Ne smijemo sebi dopustiti nikakvo opuštanje jer bi nas to moglo skupo koštati. Vidjeli smo i u prvoj utakmici da smo u jednom trenutku vodili 15-ak razlike nakon čega nas je Trešnjevka stigla za svega nekoliko minuta. Prema tome, ništa nije gotovo, rekla bih čak da još nismo napravile ni pola posla.
Zadarska razigravačica ima jednostavan recept za večeras.
– Svaka od nas treba dati maksimum u onom dijelu koji se od nje očekuje. Marta i Ana trebaju skakati, Lara ulaziti pod koš, Štrmelj i Dujić vući ekipu, ja razigravati. Uopće, svatko tko odigra i jednu minutu treba biti na najvišoj razini. Bude li tako imat ćemo se na kraju utakmice čemu radovati – zaključila je Sikirić.