Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Na vezu izgorjela dva broda, policija istražuje uzroke

25.04.2017. 22:00
Na vezu izgorjela dva broda, policija istražuje uzroke


 Dva plastična broda izgorjela su na vezu u Viru u požaru koji je u utorak na noć izbio iz još uvijek neutvrđenih razloga.
– U požaru, koji je izbio oko 1 sat u noći, u potpunosti su izgorjeli gornji dijelovi brodova, a slijedi očevid kojim će se utvrditi uzrok požara te ostale okolnosti ovog događaja, izvijestili su iz Policijske uprave Zadarske.
Kako neslužbeno doznajemo vlasnik većeg broda s pentom je njemački državljanin Bertil Gebhard Weißenberger, 64-godišnjak koji ima vikendicu na Viru u naselju Miljkovica. Nijemac je na Vir došao provesti vikend, a požar na brodu koji je bio vezan na mulu u predjelu Miljkovica zatekao ga je. Čovjek je Viranima, a i policajcima koji su u utorak ujutro na mjesto događaja došli obaviti očevid, kazao kako ne zna što se dogodilo niti kako je požar izbio.
Vlasnik manje barke, prema svjedočenju mještana, je Z. G. koji je prije nekoliko dana otputovao u Osijek. Do njega su jučer pokušali doći njegovi susjedi kako bi ga obavijestili o nemilom događaju.
Požar su tijekom noći i ranog jutra pokušali ugasiti vatrogasci iz DVD- a Vir, ali bez uspjeha. Nisu ništa mogli učiniti jer je do njihova dolaska vatra već zahvatila spremnik s benzinom.
Zadarska policija od prošlog tjedna ima neriješenu paljevinu na predjelu Relja gdje je u nerazjašnjenim okolnostima, ali uslijed utjecaja vanjskog plamena, u potpunosti izgorio skuter 38-godišnjeg pilota te automobil njegova 22-godišnjeg kolege.