Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zadarske klape i ove godine idu u Vukovar

26.04.2018. 08:40
Zadarske klape i ove godine idu u Vukovar


Program Županijskih dana 2018. završava ovoga vikenda Smotrom klapa Zadarske županije u Hrvatskom domu Vukovar u Vukovaru. U subotu, 28. travnja 2018. godine u Vukovar odlazi šest klapa koje će svojim nastupom predstaviti cijelo područje Zadarske županije, priobalni dio, otoke, zaleđe i grad Zadar. U 20 sati održat će se Smotra klapa na kojoj će nastupiti klapa Uzorita iz Sukošana, Kandelora iz Zemunika, Libar iz Privlake, Školji s otoka Pašmana, Koporan iz Poličnika , Idro iz Zadra i solist Marko Zekanović uz glazbenu pratnju Ante Sjauša.
Prije samog nastupa, u predvorju Hrvatskog doma Vukovar bit će otvorena izložba fotografija Miljenika Domijana pod nazivom „More i vode Zadarske županije“ ustupljena od strane Narodnog muzeja Zadar.
U nedjelju, 29. travnja 2018. u crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru na svetoj misi u 11 sati sudjelovat će sve zadarske klape koje će pjevati tijekom cijele liturgije. U sklopu posjete Vukovaru, zadarske klape će obići mjesto sjećanja u Općoj županijskoj bolnici Vukovar i bolnici hrvatskih veterana te položiti vijence na mjestu masovne grobnice na Ovčari i Memorijalnom groblju. Posjetit će i Spomen dom hrvatskim braniteljima na Trpinjskoj cesti.
Domaćini ovog susreta su Grad Vukovar i Vukovarsko-srijemska županija.