Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

S Višnjika se bolje vidi Austrija

Autor:

25.05.2009. 22:00
S Višnjika se bolje vidi Austrija

Foto: AP



Karte su puštene u prodaju 25. svibnja, a mogu se kupiti u poslovnicama Tisak medija u Zagrebu, Rijeci i u Zadru. U Zadru je to moguće obaviti u poslovnicama Tiska na Kalelargi i kod City Gallerije, ali i u Arsenalu. Također je moguće karte nabaviti preko interneta na adresi www.ulaznice.hr. Cijena za jednu utakmicu je 100 kn, dok u paketu koji obuhvaća obje utakmice iznos je 150 kn – kaže Zlatko Škrinjar, glasnogovornik Hrvatskog rukometnog saveza.


Hrvatska rukometna reprezentacija sredinom lipnja po treći put u nešto više od godinu dana dolazi u Zadar. Nakon nezaboravnih kvalifikacija za Olimpijske igre u Pekingu kada je u tri dana rasprodani Višnjik oduševio cijelu naciju, ove zime upravo su u Donatovom gradu odradivši pripreme izbrusili svjetsko srebro. Razlog njihovom trećem posjetu su dvije utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo što se održava 2010. godine u Austriji. Naši “kauboji” zasad odlično stoje u toj četvrtoj kvalifikacijskoj skupini gdje su trenutačno na drugom mjestu iza još neporaženih Mađara, a upravo plasman na jedno od prva dva mjesta značit će i sudjelovanje u Austriji.
U Zadru ih stoga očekuju dvije najvažnije i najteže utakmice koje će dati konačan odgovor na pitanje plasmana na Euro. Prvi zadatak “kauboji” će imati 14. lipnja kad će u Dvorani Krešimira Ćosića ugostiti Mađarsku, a tri dana poslije (17. lipnja) na megdan će im izaći i Slovačka koja jedina ima neke šanse pomutiti hrvatske planove oko plasmana na najmanje drugo mjesto na ljestvici skupine 4. Červarove pulene prije te dvije zadarske utakmice očekuje i gostovanje u Finskoj (9. lipnja) koja će ipak biti lagan zalogaj, a važan međusobni dvoboj će prije gostovanja u Zadru imati Mađari i Slovaci što će puno više razjasniti situaciju u kvalifikacijskoj skupini. Naši rukometaši najavili su dolazak u Zadar u tjednu održavanja prve utakmice s Mađarima, a iz Hrvatskog rukometnog saveza izašle su sve važne pojedinosti u svezi ponude, cijene i mjesta kupnje karata za te dvije utakmice.
– Karte su puštene u prodaju 25. svibnja, a mogu se kupiti u poslovnicama Tisak medija u Zagrebu, Rijeci i u Zadru. U Zadru je to moguće obaviti u poslovnicama Tiska na Kalelargi i kod City Gallerije, ali i u Arsenalu. Također je moguće karte nabaviti preko interneta na adresi www.ulaznice.hr. Cijena za jednu utakmicu je 100 kn, dok u paketu koji obuhvaća obje utakmice iznos je 150 kn – kaže Zlatko Škrinjar, glasnogovornik Hrvatskog rukometnog saveza. Također iz Saveza obavještavaju da će županijski rukometni savezi dobiti povlaštene ulaznice koje će za članove saveza i rukometne djelatnike ići s popustom. Sve u svemu slijede zanimljivi rukometni dani u Zadru i nadamo se uz ponovljeni ambijent od prije godinu dana kad su “kauboji” na krilima Tornada izborili vizu za Peking.


 GRUPA 4, KVALIFIKACIJE ZA EURO 2010.




Mađarska
4
4
0
0
125:85
8


Hrvatska
4
3
0
1
129:96
6


Grčka
6
3
0
3
156:162
6


Slovačka
4
2
0
2
110:101
4


Finska
6
0
0
6
124:200
0


 Raspored do kraja kvalifikacija: Finska -Hrvatska (9. lipnja), Mađarska – Slovačka, Slovačka – Finska, Hrvatska – Mađarska (14. lipnja), Hrvatska – Slovačka (17. lipnja), Mađarska – Grčka, Slovačka – Grčka, Grčka – Hrvatska (21. lipnja).