Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Veći broj turista početkom lipnja

Autor:

25.05.2009. 22:00
Veći broj turista početkom lipnja

Foto: Alenka FESTINI



Ovogodišnji veliki broj dolazaka očekuje se sljedećeg vikenda, točnije početkom lipnja. Prema sadašnjim podacima najave za kamp Šimuni su izvrsne, a i hoteli ne bilježe ozbiljniji pad. Privatni smještaj uobičajeno se najbolje popunjava u srpnju i kolovozu, kazao je direktor TZ-a grada Paga Slavko Pernar


Na području grada Paga na dan 20. svibnja ostvareno je 291 noćenje i to najvećim dijelom u kampu i hotelima. Lani u isto vrijeme ta brojka je bila znatno veća s ostvarenih čak 811 noćenja. U ukupnoj usporedbi od siječnja do 20. svibnja prošle godine ostvareno je 22.512 noćenja dok je u prvih pet mjeseci ove godine ostvareno 17.656 noćenja.
Trenutačni pad dolaska gostiju i ostvarenih noćenja u gradskoj Turističkoj zajednici objašnjavanju time što su tijekom prošle godine praznici bili zgodniji za spajanje s vikendom pa su tako mnogi gosti takvu situaciju koristili za kraće godišnje odmore.
– Ovogodišnji veliki broj dolazaka očekuje se sljedećeg vikenda, točnije početkom lipnja. Prema sadašnjim podacima najave za kamp Šimuni su izvrsne, a i hoteli ne bilježe ozbiljniji pad. Privatni smještaj uobičajeno se najbolje popunjava u srpnju i kolovozu, a kako booking iznimno kasni očekujemo i rezervacije u posljednji tren pa ni tu ne bi trebalo biti velikog podbačaja, rekao je direktor TZ-a grada Paga Slavko Pernar. Do sada je Pag posjetilo najviše gostiju iz susjedne Slovenije, zatim iz Njemačke te domaćih gostiju.
Prošle godine na području grada Paga ostvareno je rekordnih 750.000 noćenja, a ta godina je krenula u predsezonskom razdoblju s izuzetno dobrim dolascima gostiju i ostvarenim noćenjima gotovo u svim paškim hotelima.
Ovogodišnja očekivanja paških turističkih djelatnika su manje optimistična. Mnogi od njih ističu kada bi prošlogodišnji turistički rezultat bio ponovljen ove godine, sezona bi bila izvanredna. Očekuje se mali pad ukupnog turističkog prometa. No, turistički djelatnici kažu da ne zapostavljanju činjenicu da bi individualnih gostiju moglo biti, što bi na koncu popravilo turističku situaciju.


 PRVI KUPAČI NA PAGU




Zahvaljujući toplim danima i ugodnim temperaturama mora, kupača na Pagu već ima. Najčešće se u uživanje u moru upuštaju oni nešto mlađi dok gosti starije dobi blagodati toplog vremena koriste za sunčanje. No, ako se ovako toplo vrijeme nastavi već ovog vikenda očekuje se da će plaže biti puno posjećenije.