Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Slijedite svoje snove, trud se isplati

Autor: Valentina Mlađen

25.05.2010. 22:00
Slijedite svoje snove, trud se isplati

Foto: Filip BRALA



Velika dvorana Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru sinoć je ugostila 8. smotru glazbenih aktivnosti osnovnih škola Zadarske županije. Smotru je organizirao Upravni odjel za društvene djelatnosti Zadarske županije, a domaćin smotre bila je Privatna osnovna škola “Nova”.
Osim što marljivo uče tijekom godine kako bi kući donijeli što bolje ocjene osnovnoškolci se bave i izvannastavnim akivnostima. Iz tog razloga organizira se i ova smotra kako bi im se odalo priznanje za trud i kako bi rezultate mogli pokazati na ponos škole. Kao što je na otvorenju Smotre istaknula ravnateljica Privatne osnovne škole “Nova” Anka Marić baš u osnovnim školama svoju ljubav prema glazbi započele su i neke od danas poznatih estradnih zvijezda iz naše županije poput Natali Dizdar i Ivane Radovniković, implicirajući učenicima da i oni slijede svoje snove jer trud se isplati.
– Nažalost, glazbena kultura svela se na jedan sat tjedno, a slobodne aktivnosti svega dva sata. Ovakvom radu trebalo bi se dati više priznanja jer djeca su zainteresirana i kreativna, samo im treba dati prostora, rekla je Marić. A da su djeca zainteresirana svjedoči i 300-tinjak učenika iz sedam osnovnih i jedna srednja škola Zadarske županije, koji su nastupili na smotri. Na ovogodišnjoj smotri sudjelovali su učenici OŠ Braće Ribar iz Posedarja, OŠ Sukošan, OŠ Šimuna Kožičića Benje, POŠ Nova, OŠ Smiljevac, OŠ Poličnik, OŠ Šime Budinića i Klasična gimnazija Ivana Pavla II.
Smotru je otvorila Marina Viduka iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije. Prva večer prošla je uspješno i veselo, a danas u 18 sati, također u HNK Zadar održat će se Županijska smotra plesnih aktivnosti učenika osnovnih škola Zadarske županije. Svoje plesno umijeće pokazat će 28 plesnih skupina iz 20 škola, a ulaz je slobodan za sve one koji žele doći podržati marljive učenike.