Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Certifikat Plida nadohvat ruke

25.05.2012. 22:00
Certifikat Plida nadohvat ruke


Već desetu sezonu Zajednica Talijana u Zadru organizira tečajeve, a od ove godine Udruga Dante Alighieri je uvela mogućnost stjecanja certifikata Plida. Rina Villani, predsjednica Zajednice, pozdravila je velik broj okupljenih


Velikom proslavom u Zajednici Talijana u Zadru završeni su tečajevi talijanskog jezika organizirani u posljednjih nekoliko mjeseci od strane Udruge Dante Alighieri i Zajednice. Uz talijansku glazbu u pozadini i bogat stol talijanskih slastica profesori i polaznici tečajeva su se oprostili od još jedne sezone. Naime, ovo je već deseta sezona da Zajednica Talijana u Zadru organizira tečajeve, a od ove godine Udruga Dante Alighieri je uvela mogućnost stjecanja certifikata Plida. Rina Villani, predsjednica Zajednice, pozdravila je velik broj okupljenih izrazivši zahvalnost profesorima, ali i svim članovima i posjetiteljima ove već nadaleko poznate udruge.
Upravo ovu prepoznatljivost naglasila je i Erma Ivoš kazavši kako Zajednica, preko Rine Villani i Adama Marušića pokazuje jednu toplinu i zrači nečim posebnim. Ujedno, kazala je, veliki je znak u ovom gradu.
Andrea Bevanda, predsjednica Udruge Dante Alighieri, također je zahvalila svima koji su ove godine sudjelovali na tečajevima te još jednom istaknula mogućnost polaganja ispita i dobivanja certifikata Plida. Plida je međunarodno priznata svjedodžba o poznavanju talijanskog jezika. Bevanda je istaknula kako se ispit može polagati dva puta godišnje, a upravo ovog mjeseca je bio ispit.