Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Prvi Dani za dugu tradiciju

25.05.2012. 22:00
Prvi Dani za dugu tradiciju


Na Odjelu za geografiju Sveučilišta u Zadru u četvrtak su uspješno završeni prvi Dani geografije. Tom prigodom dodijeljene su nagrade najboljima na foto natječaju, studentima se obratila i v.d. pročelnice Odjela Vera Graovac Matassi, a za kraj su studenti proslavili uz zajedničko druženje u caffe baru Mala vala.
Dane geografije organizirala je Udruga studenata geografije, a prva manifestacija uglavnom se sastojala od predavanja s temama iz geografije i drugih srodnih znanosti, predstavljanja odjelnog časopisa “Pangea” te prezentacije ovogodišnjih terenskih nastava s pojedinih godina studija i foto natječaja na kojem su se ocjenjivale fotografije s područja geografije.
Pročelnica Odjela zahvalila je studentima na odlično organiziranoj manifestaciji te vremenu i trudu koji su uložili istaknuvši kako se nada da će ovo događanje prerasti u jednu stabilnu i prepoznatljivu manifestaciju.
Tijekom zatvaranja podijeljene su nagrade pobjednicima foto natječaja, a najboljom fotografijom proglašena je ona studenta Frana Domazetovića sa slikom ugašenog vulkana u SAD-u.
– Svi smo zadovoljni prvim Danima geografije, kao i odazivom studenata. Dobili smo i pohvale Hrvatskog geografskog društva, samog Odjela i čelnih ljudi Sveučilišta. Nadamo se da ćemo dogodine napraviti još bolju manifestaciju koja će prerasti u tradiciju i nešto puno veće, zaključio je jedan od organizatora iz Udruge studenata geografije.