Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

U MAS-u se svakih 12 dana nešto zanimljivo događa

25.05.2012. 22:00
U MAS-u se svakih 12 dana nešto zanimljivo događa


Po statistici, koja je predstavljena i u katalogu uz izložbu proizlazi kako se u tri godine rada u prosjeku svakih 12 dana nešto događa u Muzeju antičkog stakla


U sklopu proslave treće obljetnice rada Muzeja antičkog stakla u Zadru jučer je otvorena retrospektivna izložba “Aktivnosti Muzeja antičkog stakla – 3 godine rada”. Izložbu muzejskih publikacija, plakata i ostalog marketinškog materijala s različitih događanja u Muzeju koja su predstavljena u posljednje tri godine, uz pomoć djelatnika Muzeja, postavila je Jadranka Belevski koja je i autorica teksta u katalogu uz izložbu.
Ravnatelj Muzeja dr. sc. Ivo Fadić ukratko se prisjetio događanja u sklopu proslave treće obljetnice te je zahvalio djelatnicima koji su u ove tri godine pripremali brojna događanja održana u muzeju te dokumentaristici Jadranki Belevski na izložbi. Djelatnicima Muzeja na podršci i pomoći pri postavljanju izložbe zahvalila se i sama autorica.
– Ova izložba nastala je prije svega kao produkt rada svih djelatnika. U tri godine prikupili smo jako puno toga, bili smo izuzetno aktivni, primali smo razne umjetnike s područja stakla, arheologije, antike. Mislim da je bilo dinamično i da je grad prepoznao to što radimo, rekla je Belevski. Okupljenima je prezentirala zanimljiv podatak do kojeg je došla u tri godine dokumentiranja događanja u Muzeju i novinskih članaka. Naime, po statistici, koja je predstavljena i u katalogu uz izložbu proizlazi kako se u tri godine rada u prosjeku svakih 12 dana nešto događa u Muzeju antičkog stakla.
– Ukupno smo u našem prostoru imali 35 izložbi i oko 60 ostalih događanja. Dakle, preko 90 događanja u tri godine, mislim da možemo reći kako smo u gradu popunili jednu kulturnu prazninu, zaključila je autorica izložbe.
Tijekom otvaranja izložbe “Aktivnosti Muzeja antičkog stakla – 3 godine rada” Fadić je najavio još jednu zanimljivu izložbu koja će u Muzeju biti postavljena i otvorena u ponedjeljak u 11 sati.
– Izložbu “Dječja staklena priča” priređuju naši djelatnici, posebno s Anamarijom Eterović i našom vanjskom suradnicom Marijom Marfat, u suradnji s tetama iz dječjeg vrtića “Voštarnica – Radost”. Također, dan nakon otvorenja, od 29. do 31. svibnja u Muzeju će se održavati radionice djece iz vrtića, najavio je Fadić.
U međuvremenu, u MAS-u se može pogledati izložba “Staklene skulpture” Raoula Goldonija koja ostaje postavljena do 31. kolovoza ove godine, te jučer otvorena izložba “Aktivnosti Muzeja antičkog stakla – 3 godine rada” koja ostaje postavljena do 17. srpnja ove godine.