Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pobjednici Festivala Biokovski slavuji i Bersice (FOTOGALERIJA)

Autor: Valentina Mlađen

25.05.2013. 22:00
Pobjednici Festivala Biokovski slavuji i Bersice (FOTOGALERIJA)

Foto: Marin GOSPIĆ



Peti festival dječjih klapa u organizaciji Gradske knjižnice Zadar održan je prošlog petka u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar koje je tom prigodom mladim pjevačima besplatno ustupilo svoj prostor.
Tijekom petog festivala nastupilo je 15 dječjih klapa iz čitave Hrvatske i BiH, a okupljene je pozdravio i kum festivala Zlatan Stipišić Gibonni.
Gibonni je kumstvo naslijedio od svoga oca, pokojnog Ljube Stipišića Delmate, a nakon održanog festivala nije mogao sakriti oduševljenje viđenim.
– Večeras je pobijedila prava klapska pjesma. Na pozornici nismo vidjeli niti jednog sintisajzera što je dobro. Danas je klapska pjesma otišla na stadion, a to nije dobro jer na stadionu možemo samo dati autogol što nam se i dogodilo, rekao je Gibonni.
Klape su nastupale u dvije kategorije, do 14 godina i od 14 do 16 godina. U prvoj kategoriji pobjedu je zasluženo odnijela klapa “Bersice” iz Zadra kojoj je ovo druga godina da nastupa na Festivalu, dok je u drugoj kategoriji najbolja bila klapa “Biokovski slavuji” iz Zagvozda. Ovom, trećom uzastopnom pobjedom, ova se klapa oprostila od festivala koji iduće godine prerasta po godinama.
Najbolji će kao gosti nastupiti na Omiškom i Pakoškom festivalu klapa.