Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zna se što je dalmatinski med

25.05.2017. 22:00
Zna se što je dalmatinski med


Šibensko-kninska, Zadarska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija će u iduće četiri godine sufinancirati projekt “Zaštita dalmatinskog meda” čiji je nositelj Udruga pčelara Dalmacije, a cilj je ishodovanje oznake zaštite izvornosti za sedam vrsta dalmatinskog meda.
Ugovor o sufinanciranju u četvrtak su potpisali šibensko-kninski župan Goran Pauk i predsjednik Udruge pčelara Dalmacije Ivan Mravak.
Cilj je ishodovanje oznake zaštite izvornosti za sedam vrsta meda pod zajedničkim imenom Dalmatinski med. To je naš izvorni proizvod i moramo ga učiniti prepoznatljivim i zaštiti ga kako bismo podigli njegovu tržišnu vrijednost, kazao je Pauk.
Četiri županije će tijekom četiri godine sufinancirati projekt s ukupno 600 tisuća kuna, a svaka će godišnje izdvajati 37.500 kuna kako bi se obavile analize i procedure za dobivanje zaštite izvornosti sedam vrsta dalmatinskog meda.
“Realizacijom ovog projekta dobit ćemo zaštićeni proizvod, a potrošači će biti sigurni da su dobili izvorni dalmatinski med i znat će što konzumiraju”, rekao je Ivan Mravak.