Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Petorka prevarila 65-godišnjeg Viranina za iznos od 21 milijun kuna

Autor: Suzana Bandić

25.06.2010. 22:00
Petorka prevarila 65-godišnjeg Viranina za iznos od 21 milijun kuna

Foto: Velimir BRKIĆ



Riječ je o dvojici braće, inače Zagrepčanima s prebivalištem u Viru, koji su 65-godišnjeg M.L. poznavali od ranije i koji su Viranina upoznali s Vinkovčaninom D.B (33) te mu ispričali kako je njegov otac koji radi u inozemstvu zainteresiran za kupnju njegovih zemljišta
Zbog prijevare teške 21 milijun kuna zadarska je policija jučer uhitila pet osoba koji su u poslijepodnevnim satima uz kaznene prijave privedeni dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, Milanu Pečini.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja iz policije su izvijestili kako je riječ o 32-godišnjaku i 42-godišnjaku sa zadarskog područja, 33-godišnjaku s vinkovačkog područja te 49-godišnjaku i 36-godišnjaku sa splitskog područja koji su prema prethodnom međusobnom dogovoru u posljednja tri mjeseca, odnosno od 30. ožujka ove godine do danas prodali nekoliko zemljišnih parcela u vlasništvu 65-godišnjeg Viranina i potom novac od prodaje zadržali za sebe.
Petorku stoga policija sumnjiči za prijevaru, koju su izveli na način da su u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi od 65-godišnjaka pribavili punomoći za prodaju više čestica zemljišta u njegovom vlasništvu koja se nalaze na Viru. Ta su zemljišta, ukupne površine 26.000 četvornih metara, potom prodali drugim osobama ili ih temeljem ugovora potpisanog kod javnog bilježnika prenijeli u svoje vlasništvo ne isplativši 65-godišnjem vlasniku iznos vrijednosti zemljišta koji je procijenjen na vrtoglavih 21 milijuna kuna – stoji u izvješću PU zadarske koja je protiv petorice prevaranata Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podnijela kaznenu prijavu zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo prijevare.
Neslužbeno doznajemo kako je riječ o dvojici braće, inače Zagrepčanima s prebivalištem u Viru, S.K. (32) i Ž.K. (42), koji su 65-godišnjeg M.L. poznavali od ranije. Braća su Viranina upoznali s 33-godišnjim Vinkovčaninom D.B te su mu ispričali kako je njegov otac koji radi u inozemstvu zainteresiran za kupnju njegovih zemljišta. Viranin je nasjeo na priču i 33-godišnjaku dao punomoć, a kako mu ovaj do danas nije isplatio obećani novac slučaj je prijavio policiji. Dvojicu Splićana M.B. (49) i J.V. (36) policija je otkrila kasnije kroz kriminalističku istragu.