Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Teško ozlijeđena dva Nijemca u naletu glisera na greben

Autor: Suzana Bandić

25.06.2010. 22:00
Teško ozlijeđena dva Nijemca u naletu glisera na greben

Foto: Velimir BRKIĆ



– Jedan član posade ispao je s plovila i prošao bez ozljeda, dok su ostala dva člana posade zajedno s brodicom udarila u obalu i zadobila teške ozljede, navodi u priopćenju Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture
Dvije su osobe teško ozlijeđene u petak kasno navečer u naletu gumenjaka na greben u uvali Lanđin na južnoj strani otoka Pašmana.
Kako su izvijestili iz Ministarstva mora prometa i infrastrukture, riječ je pomoćnoj brodici tipa Wiliams kojom su glisirala tri njemačka državljanina. Dvojica su u naletu gumenjaka na obalu ozlijeđena, dok je treći, 50-godišnjak koji je upravljao brodicom, netom prije nalata na greben spas pronašao skokom u more. Upravo on je, kako saznajemo, o havariji obavijestio službu 112 koja je potom na mjesto nesreće uputila Pomorsku policiju. Ozlijeđeni Nijemci prevezeni su u Opću bolnicu Zadar gdje im je pružena liječnička pomoć.
Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture izvijestili su kako onečišćenja mora nije bilo.
Inače, pomoćna brodica duga je tri metra, a utvrđeno je da je s jahte “Spirit” duge 14,9 metara, koja plovi pod njemačkom zastavom.
Policijskim očevidom utvrđeno je da je gumenjakom u brzini od 20 čvorova upravljao vlasnik, njemački državljanin, koji zbog velike brzine nije na vrijeme zapazio otočić te je u uvali Lanđin pokušao okrenuti brodicu u desno, ali to nije uspio.
– Jedan član posade ispao je s plovila i prošao bez ozljeda, dok su ostala dva člana posade zajedno s brodicom udarila u obalu i zadobila teške ozljede, navodi u priopćenju Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.
Točan uzrok ove pomorske nesreće znat će se u ponedjeljak, a utvrdit će ga Lučka kapetanija Zadar.