Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Mosa Fowiki obranila naslov

25.06.2012. 22:00
Mosa Fowiki obranila naslov


Streetball turnir u rodnom mjestu Krešimira Ćosića, Dobropoljani na otoku Pašmanu, dobio je novog-starog prvaka. Mosa Fowiki je kao i lani pobjedonosno prošetala dvodnevnim košarkaškim natjecanjem koje je na kraju začinjeno koncertom i zabavom do sitnih noćnih sati. U subotu je krenulo samo natjecanje na koje se prijavilo ukupno osam momčadi. Razigravalo se po skupinama, a u nedjelju je odigrana nokaut faza krenuvši od četvrtfinala.
Najzanimljiviji dvoboj bio je onaj u polufinalu, koje se slobodno moglo proglasiti finalom prije finala. Mosa Fowiki je teško dobila (32-27) odličan sastav Statista iz Splita te je tako došla u priliku braniti prošlogodišnji naslov. U drugom polufinalu sastali su se najmlađi Rhobbiti protiv domaćeg Coco bara koji su na kraju rezultatom 33-23 došli do ogleda kontra favorizirane Mose Fowiki. U finalnoj utakmici favoriti su teškom mukom slomili Coco bar koji je bespoštednom igrom uspio učiniti finale itekako zanimljivim, no iskusniji i kvalitetniji Zadrani su ipak konačnim rezultatom 42-26 podigli pobjednički pehar uz 2000 kuna nagrade te osvojenom ulaznicom za Noćni hakl u Zagrebu.
Četvrtfinale: Mosa Fowiki – Kaligo III 32-0, Statisti – Trio Rio 32-15, Rabbit – Dobričine 32-12, Vunene dame – Coco bar 30-34.
Polufinale: Mosa Fowiki – Statisti (Duje Kaliterna, Toni Vitali, Božidar Vrdoljak, Toni Mindoljević, Hrvoje Marin) 32-27, Rhobbit (Domagoj Bašić, Matej Segarić, Josip Mihoč) – Coco bar 23-33.
Finale
COCO BAR 26
MOSA FOWIKI 42
COCO BAR: Krešimir Ćosić, Saša Prižmić, Josip Grašić.
MOSA FOWIKI: Hrvoje Ćuška, Marino Pantalon, Šime Buterin, Tomislav Troskot.