Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Filipi osvojio srebro

Autor: Hina (H)

25.06.2013. 22:00
Filipi osvojio srebro


Zadarski boksač Josip Bepo Filipi osvojio je srebrnu medalju u kategoriji do 91 kilograma na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu nakon što je u finalu izgubio od Talijana Fabija Turchija jednoglasnom odlukom sudaca.
“Uvijek je teško izgubiti u finalu. Bio sam blizu, no nisam razočaran nakon poraza premda me Talijan nije niti jednom pošteno udario. Možda je prevagnuo i umor, ali i činjenica da sam imao daleko teži ždrijeb, te borbu i pol više od njega,” kazao je Filipi nakon meča.
Mladi 21-godišnji Saljanin s Dugog Otoka, koji je rođen u Beču, na putu do finala pobijedio je Alžirca Bouloudinata Chouaiba, četvrtfinalista posljednjeg svjetskog prvenstva, te srebrnog s posljednjih afričkih olimpijskih kvalifikacija, zatim Francuza Aboulayea Dianea, te Crnogorca Nikolu Milačića. No, protiv Talijana nije išlo.
“Turchi je spor na nogama, pa smo izabrali taktiku dva brza udarca, pa van. Mislim da smo to dobro odradili. Mislim da sam svoju priliku propustio u trećoj rundi,” otkrio je boksač zadarskog kluba Zlatna rukavica.
Nije pomogla niti bučna podrška hrvatskih sportaša koji su doputovali iz Mersina u obližnji Tarsus gdje se održavao boksački turnir.
“Hvala ima na podršci s tribina, zaista su bili sjajni,” dodao je Filipi koji je uoči puta u Tursku hrabro najavio medalju.
“Vjerovao sam u sebe i nadao sam se odličju. Bio sam opušten i boksao sam bez pritiska,” otkrio je Filipi kojem sada slijedi SP u Kazahstanu u listopadu.
Izbornik Marijo Šivolija Jelica, koji je na MI u Almeriji 2005. osvojio broncu, u Mersinu se našao u posve drugačijoj ulozi. Na koncu je mogao biti zadovoljan ishodom turnira.
“Prezadovoljan sam. Bepo je ostvario veliki uspjeh. Hrvatskom boksu je trebao jedan takav rezultat. Vjerovao sam u njega i to se pokazalo ispravnim. Siguran sam kako je ovom medaljom mnoge iznenadio,” kazao je Šivolija te se osvrnuo i na finalni meč.
“Malo me čudi što su suci Talijanu dodijelili jednoglasnu pobjedu. Bepo je bio blizu, imao je čišće udarce,” kazao je na kraju Šivolija.
Filipi je osvojio 13. medalju za Hrvatsku u Mersinu pri čemu četvrto srebro uz tri zlata i šest bronci. Filipi je ujedno postao i deseti hrvatski bosač koji je osvojio medalju na mediteranskim igrama čime je boks uz atletiku i plivanje naš najtrofejniji sport na MI.