Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Sukošancima ponuđena kvaliteta po promotivnim cijenama

Autor: Velimir Brkić

25.06.2013. 22:00
Sukošancima ponuđena kvaliteta po promotivnim cijenama

Foto: Velimir BRKIĆ



Sukošan je dva dana bio domaćin sajma “Domaće je najbolje”, prvog od dvadesetak ovoljetnih sajmova diljem hrvatske obale Jadrana.
– Tvrka Fotografica već treću godinu za redom organizira ove sajmove. Dvadesetak dvodnevnih sajmova ove godine održavamo duž Jadranske obale, od Novigrada u Istri do Rogoznice, kazala je voditeljica sajma Draženka Lipohar.
U organizaciji Turističke zajednice i Općine Sukošan, te tvrtke Fotografica-vizualne komunikacije iz Cerja u Varaždinskoj županiji, vlasnika Tihomira Lipohara, glavni cilj sajma održanog uz obalu od Ruševca do Sportskog centra, je spojiti urbano i ruralno i na najbolji način prezentirati kulturu, domaću tradiciju i baštinu.
– Cilj sajma je predstaviti isključivo domaće proizvode, promicati i poticati njihovu kvalitetu te time stvoriti prepoznatljiv sajam koja postaje tradicionalna manifestacija ne samo u Sukošanu, već i u nekim drugim mjestima i gradovima na našoj obali tijekom turističke sezone, naglasila je Lipohar.
– Radi se o malim OPG-ima, malim poduzetnicima u najširem smislu kako bismo dobili jedno mjesto gdje bi oni izravno mogli komunicirati s krajnjim kupcima te im ponuditi svoje usluge ili proizvode. Sajam Domaće je najbolje prvi puta se održava u Sukošanu i nadamo se da će postati tradicionalan, poželjela je Lipohar.
Na desetak štandova s brojnim izlagačima u ponudi su se po promotivnim cijenama moglo kupiti domaće sireve, suhomesnate proizvode, maslinovo i bućino ulje, tjesteninu i mesne prerađevine, slanu ribu, riblje proizvode ali i džemove i slastice, čajeve, vino, rakiju, likere, med, lavandu, mirisne sapune, domaći ajvar, ličku štrudlu, ali i pletene predmete od šibe i rogoza, ručni vez te još mnogo toga s područja Slavonije, Zagorja, Istre, Like, ali i s našeg područja.