Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Perislav Zrilić najavio dolazak jakog sponzora

Autor: Šime Ćurko

25.07.2008. 22:00
Perislav Zrilić najavio dolazak jakog sponzora


Izborna skupština RK Zadar Eva nije ponudila ništa neočekivano. Sve je bilo gotovo vrlo brzo, za manje od pola sata, a većinu tog vremena potrošilo se na izlaganje Perislava Zrilića, predsjednika kluba, koji je govorio o onom što je Uprava pod njegovim vodstvom radila kroz proteklo razdoblje. Zrilić je tako govorio o neuspješnoj sezoni u Prvoj ligi u sezoni 2004./05., o trenerima koji su vodili momčad kroz to razdolje, a kao najveću nepoznanicu istaknuo je događaj iz ljeta 2005. kada je nakon ispadanja iz Prve lige gotovo cijela prva momčad odbila trenirati.
– Znam da uvjeti uvijek mogu biti bolji, da Uprava uvijek može biti bolja, ali mogu reći da je momčad u Prvoj ligi imala sve potrebne uvjete. Ni danas mi stoga nije jasno zašto je došlo do tog svojevrsnog štrajka. No, nismo zlopamtila, a to smo potvrdili i onog trenutka kad se većina tih igrača vratila u klub i pomogla nam izboriti ostanak u Drugoj ligi – podsjetio je Zrilić koji je pohvalio rad mlađih kategorija koje vodi Miroslav Čačić te kao jedan od prioriteta, između ostalih, najavio da bi klub i dalje trebao imati osim prve i drugu momčad, koja bi se natjecala u seniorskoj kategoriji.
Bez ikakve rasprave i prijedloga 13 nazočnih skupštinara, smijenjena su sva vodeća tijela kluba, među njima i Upravni odbor. Za novi Upravni odbor predloženi su i odmah izabrani: Perislav Zrilić, Sandi Merhar, Danijel Segarić, Grgo Peronja, Krste Bračić, Rade Šimičević, Miroslav Čačić, Zoran Zubak, Dinko Jurić, Romano Perinović te Klara Magaš, a među njima treba tražiti i ime novog predsjednika. Zrilić kaže da su obavljeni razgovori s “jednom velikom tvrtkom koja bi nam mogla biti sponzor za sljedeću sezonu”.
– S tim bismo sponzorom mogli značajno ublažiti naše financijske probleme. Hoćemo li taj dogovor i realizirati, znat ćemo sredinom kolovoza – zaključio je Zrilić.


Dužni samo Liburniji
Zrilić je rekao da 2004. klub nije imao nijednog sponzora, da je bio blokiran žiro-račun te da su se sredstva koja je Grad Zadar iz proračuna dodijelio klubu uplaćivala preko računa Županijskog rukometnog saveza.
– Danas smo sve to sredili, žiro-račun više nije blokiran, klub nema nikakvih dugovanja osim manjeg iznosa koji smo dužni Liburniji – kaže Zrilić koji je i precizirao koliko je novca klub dobio od 2004. godine. Dakle, 2004. od Grada Zadra 245 tisuća, a od sponzora 64 tisuće kuna. Zatim 2005. (Grad 290 + sponzori 114), 2006. (250+45), 2007. (312+22), do 30. lipnja 2008. (201+25). Zrilić je očito u iznosu iz proračuna Grada Zadra odbio sredstva koja klub uplaćuje za korištenje dvorane Mocire.


Došao Samardžija iz Karlovca
Na Skupštini je bilo i govora o seniorskoj momčadi.
– Nisu točne informacije koje su se pojavile u nekim medijima, a prema kojima je prva momčad pred raspadom. Otišao je samo Šime Humbolt koji ima dobru ponudu iz Njemačke, a svi oni na koje smo računali su i dalje u klubu, uključujući i Ivana Buovca s kojim bismo ovih dana mogli i definitivno dogovoriti nastavak suradnje – poručio je Zrilić iz čijeg se izlaganja može pretpostaviti da u Mocirama za sljedeću sezonu nisu ni računali na Tomislava Zelića i Tomislava Škulića, koji su prešli u trećeligaša Arbanasi. Zrilić je potvrdio da je angažiran jedan novi igrač, a prema našim informacijima, riječ je o Samardžiji, dosadašnjem igraču Karlovca, koji igra na poziciji desnog vanjskog i desnog krila.