Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pravosudni policajac pao s 8,8 grama heroina

Autor: Suzana Bandić

25.07.2009. 22:00
Pravosudni policajac pao s 8,8 grama heroina

Foto: Zvonko KUCELIN



Prilikom legitimiranja policajci su kod Smolića i Brkića pronašli 8,8 grama heroina. Uz kaznenu prijavu privedeni su istražnom sucu Županijskog suda u Zadru
Pravosudni policajac Edi Smolić (38) u petak navečer je pao s heroinom. Njega i dvije godine starijeg Damira Brkića policija je oko 20 sati zatekla u Ulici Franka Lisice. Prilikom legitimiranja kod njih je pronađeno 8,8 grama heroina. Dvojac je potom odveden u prostorije Druge policijske postaje PU zadarske na kriminalističku obradu, a sutradan, oko 18 sati obojica su privedeni dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, Milanu Pečini.
Nakon saslušanja Pečina ih je pustio da se brane sa slobode jer, kako je kazao, nije našao opravdanih razloga za zadržavanje.
Smolić je do daljnjega suspendiran, a kako neslužbeno saznajemo, navodno, je sucu priznao djelo iako je sporna droga pronađena u džepu kod Brkića.
U zadarskom zatvoru, čiji je on inače zaposlenik, u nekoliko je navrata bilo pronalazaka droge i mobitela, no do sada nije zabilježen niti jedan koji bi pravosudnog policajca povezivao s time. Što se samog Smolića tiče, među kolegama glasi kao miran, samozatajan, požrtvovan i vrijedan djelatnik.
Više detalja o cijelom ovom slučaju, kao i to komu je 8,8 grama heroina bilo namijenjeno, znat će se po okončanju istrage.
Posljednji slučaj kada je otkriven pokušaj unošenja droge zabilježen je početkom travnja kada je L. B. tijekom posjeta pokušala dostaviti drogu svom suprugu. Najzanimljivija priča vezana uz mobitele veže se uz boravak Šime Medanića u zadarskom zatvoru. Navodno ih je on imao čak nekoliko, no ni do danas nije razjašnjeno na koji ih je način unio u ćeliju, kao ni gdje i kako ih je skrivao. Posljednji put u javnosti se spominjao pronalazak mobitela u zatvorskoj ćeliji početkom veljače ove godine kada je na podu pored wc-školjke umotan u majicu pronađen mobitel. Špekuliralo se kako pripada zatvoreniku koji je dva dana prije pronalaska izišao iz pritvora. Priča je bila kako mu je mobitel dostavio otac te mu ga u sudnici neprimjetno ubacio u džep, no ono što je nepobitno jest činjenica da nema zatvora u kojemu nema droge i mobitela, te da zainteresirani svakodnevno smišljaju nove načine kako ih unijeti.