Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Bokelji i Poličanci ispred svih

25.07.2010. 22:00
Bokelji i Poličanci ispred svih


Travnjak športsko-rekreacijskog centra Višnjik u petak je bio poprište posljednjih dvoboja na drugim Hrvatskim svjetskim igrama. Dok se većina sudionika pripremala za ceremoniju zatvaranja i dodjelu odličja, nogometašima je preostalo da dadu imena pobjednika u konkurenciji veterana, odnosno igrača do 35. godina. Među veteranima najdalje su dogurali reprezentativci Bosne i Hercegovine i Hrvatske koji su otvorili prvu finalnu utakmicu.
“Kockasti”, predvođeni raspoloženim Dragom Verunicom od početka su odlučni potvrditi ulogu favorita. Iako su Hrvati iz Hercegovine u nekoliko navrata zaprijetili, mreža domaćih ostaje netaknuta, dok dva atraktivna pogotka domaćem sastavu jamče miran odlazak na odmor.
– Dobra smo i uigrana momčad. Ne bi smjelo biti većih problema. Do sada smo sve utakmice pobijedili, pa se nadam istom raspletu i u finalu – reći će Damir Zdrilić, nogometaš Hrvatske, napravivši kratku stanku početkom drugog poluvremena. Njegove će se prognoze uskoro pokazati točnima.
Hitri Verunica nastavio je zadavati muke BiH obrani, a iste su kulminirale s tri lopte pospremljene iza suparničkog vratara. Doduše, i Hercegovci su pokazali da nisu slučajno dogurali do završnice, no, pored odlično raspoložene Hrvatske uspijevaju postići tek počasni pogodak. Posljednji sudački zvižduk tako je označio 5:1 za nogometaše iz Poličnika, za ovu prigodu u ulozi reprezentativaca.
– Na prošlim igrama bronca, a sada srebro. Unatoč porazu u finalu, moramo biti zadovoljni napretkom – kratko će B i H reprezentativac Ernest Brajković.
Stisak ruku i zajednička fotografija veterana bili su uvertira u drugo finale, rezervirano za izabranike Crne Gore i Italije.
Cigareta više na klupi delegacije Hrvata iz talijanskog Molisea, odnosno, ozbiljna lica Bokelja, dala su naslutiti kakva nas utakmica čeka. Tvrda i, u nogometnom žargonu, na kost. Uostalom, kako i priliči momčadima željnim da se kući vrate sa zlatom.
Taktički zrelo, reklo bi se, i bez puno prilika, obje su ekipe odradile veći dio prvog poluvremena. No, kada je sve upućivalo da ćemo u nastavku (ili tek u produžecima) saznati pobjednika turnira, Crnogorci koriste propust u obrani “plavih” i zabijaju za 1:0.
– Kud baš krajem poluvremena? U najgorem mogućem trenutku – naricali su Hrvati iz Molisea.
Nažalost po njih, niti sljedećih 20 minuta nije im donijelo puno dobra.
Forza, Forza – vikao je fra Petar Milanović, član talijanske delegacije, na jednom od sve češćih izleta do out linije.
Force je uistinu bilo, no u obliku sve češćih grubih prekršaja s obje strane. Kulminiralo je isključenjem Fabrizia Marsilia, najboljeg pojedinaca sastava koji je bjesomučno ganjao poravnanje. Bez svoje osmice, reprezentaciji Italije nije preostalo ništa drugo nego čestitati najuvjerljivijoj momčadi turnira. Ostalo je 1:0.
 


Janović: Finale je zaslužio bolje uvjete


– Drago mi je da smo uspjeli osvojiti turnir. Nije bilo lako u posljednjoj utakmici budući da su Talijani jako dobar sastav. Nažalost, uz grubu igru koja je obilježila ovaj susret, žalim i za malim brojem gledatelja te stadionom koji baš i nije po mjeri jednog finala – rekao je Ilija Janović, voditelj Crnogorske reprezentacije.