Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Lišane raspisuju natječaj za koncesiju 230 hektara poljoprivrednog zemljišta

25.07.2010. 22:00
Lišane raspisuju natječaj za koncesiju 230 hektara poljoprivrednog zemljišta


Ne postoji ni jedan raspisani natječaj IPA-e i Ministarstva gospodarstva na koji se Općina Lišane Ostrovičke nije javila. U tijeku su izmjene programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu RH i uskoro ćemo raspisati javni natječaj za davanje u koncesiju 230 hektara vrijedne poljoprivredne zemlje. Iskreno se nadam kako ćemo time i aktiviranjem gospodarske zone uz zemljište pokrenuti gospodarski razvoj naše općine. Ipak on neće biti u punom zamahu dok ne dođe voda, sve dok je najbliži hidrant od nas udaljen 15 kilometara, rekla je načelnica Općine Lišane Ostrovičke na današnjoj svečanoj sjednici općinskog vijeća koja je održana povodom Dana Općine.
Iz njenih riječi vidi se kako tim kojem se načelnica nalazi na čelu radi na razvoju ovog djela Zadarske županije. Glavni ciljevi su razvoj poljoprivrede,  gospodarskih zona te razvoj seoskog turizma. Načelnica Dević u svom radu ima podršku stanovništva, općinskog vijeća kao i brojnih njenih kolega načelnika te zadarskog župana koji su joj to priznanje odali jdanašnjim dolaskom u Lišane Ostrovičke.
– Ova općina je mala, ali je bogata prirodnim vrijednostima i ima dobre perspektive za razvoj. Vi ste krenuli u izradu novog prostornog plana i Zadarska županija je dala nalog uredu Zavodu za prostorno uređenje da napravi što kvalitetniji plan sukladno vašim razvojnim ambicijama i postojećim planovima višeg reda. Načelnica Dveić sanja o seoskom turizmu i ja vjerujem kako će ona kao mlada osoba puna energije uspjeti u tome, rekao je zadarski župan Stipe Zrilić i pozvao poljoprivrednike tog djela Zadarske županije da se organiziraju jer će jedino na taj način iskoristiti sve prednosti koje dolaze zajedno s ulaskom Hrvatske u EU.
Predsjednik općinskog vijeća Ivan Musić kako je općinsko vijeće u proteklih godinu dana donijelo niz odluka koji imaju za cilj potaknuti rad organizacija civilnog društva, pomoći socijalno najugroženijima i pokrenuti gospodarstvo. Musić je dodao kako se na području komunalne infrastrukture obavile sanacije lokalnih i nerazvrstanih cesta, izgradnje nogostupa u blizini škole te kako je u tijeku postupak dobivanje lokacijske dozvole za sekundarnu vodovodnu mrežu.