Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Oborio pješaka, pa pobjegao s mjesta nesreće

25.07.2010. 22:00
Oborio pješaka, pa pobjegao s mjesta nesreće


Vozač crnog golfa u punoj je brzini oborio pješaka koji je u subotu oko ponoći prelazio cestu u Ulici Hrvatskog sabora nakon čega se dao u bijeg
Zadarska policija traga za vozačem novijeg modela crnog golfa koji je u subotu oko ponoći oborio 57-godišnjeg pješaka u Ulici Hrvatskog sabora na predjelu Bilog briga i potom pobjegao s mjesta nesreće. Pješaku, koji je nakon naleta nesavjesnog vozača ostao na cesti ležati u krvi, u pomoć su priskočili gosti iz obližnjeg kafića koji su ujedno bili i očevici nesreće. Kolima Hitne pomoći odvezen je u Opću bolnicu Zadar gdje mu je pružena liječnička pomoć. S obzirom da su mu utvrđene lakše tjelesne ozljede otpušten je na kućnu njegu. Prema informacijama iz policije, utvrđeno je da je bio pod utjecajem alkohola.
Na mjestu događaja policija je obavila očevid, a očevici su im ispričali da je u trenutku nesreće 57-godišnjak prelazio cestu na neobilježenom dijelu. Vozač golfa u punoj ga je brzini udario dok se nalazio na sredini prometnice, a u naletu mu je odbijen retrovizor što bi policajcima trebalo olakšati potragu.
Bijeg s mjesta nesreće, a posebice kada su u pitanju pješaci, nije nepoznanica na zadarskom području, a Zadrani još uvijek pamte nesreću koja se dogodila krajem 2007. godine na Putu Murvice kada je na pješačkom prijelazu pregažen stariji muškarac. Od zadobivenih ozljeda starac je preminuo svega nekoliko minuta kasnije, a vozač koji je nakon naleta na njega pobjegao, ni do danas nije pronađen.
Policija traga i za nesavjesnim vozačem koji je u studenom 2008. godine oko 22 sata u mjestu Ceranje Gornje vozilom udario u 46-godišnjeg pješaka iz Zadra, koji se kretao uz rub kolnika, nanio mu teške tjelesne ozljede i ostavio ga ga ležati uz prometnicu.