Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Pijani Letonac preplivao Zadarski kanal nošen jakom strujom

25.07.2010. 22:00
Pijani Letonac preplivao Zadarski kanal nošen jakom strujom


Nakon dojave da je s maskom za ronjenje i perajama te pod utjecajem alkohola tijekom plivanja prema Pašmanu nestao 27-godišnji Letonac u potragu su se uključili Lučka kapetanija i Pomorska policija. Pronađen je u Preku na otoku Ugljanu
Nakon što je u Biogradu s balkona apartmana na drugom katu u četvrtak pao 36-godišnji Čeh, nove nevolje sa stranim državljanima na biogradskom području nastavile su se i u subotu ujutro kada je Lučkoj kapetaniji dojavljeno da je s obale između mjesta Turanj i Sv. Petar na Moru prema otoku Pašman nestao kupač, 27-godišnji državljanin Letonije. Potraga za njim digla je na noge i kapetana Lučke ispostave Biograd Damira Santinija koji je obavio razgovor s 13 mlađih osoba među kojima su bili i prijatelji nestalog mladića. Oni su mu ispričali da je 27-godišnjak inače iznimno dobar plivač te da je prema Pašmanu zaplivao oko 7.30 sati ujutro opremljen ronilačkom maskom i perajama, ali i pod utjecajem alkohola.
Santini je organizirao potragu za mladićem uz obalu u dužini od tri kilometra, a nakon što mladića nisu pronašli, dan je znak za uzbunu i Pomorskoj policiji koja se u potragu uključila s vodenim skuterom pregledavši otočiće u Pašmanskom kanalu. Potraga je okončana oko 14 sati kada je mladić pronađen u mjestu Preko na otoku Ugljanu.
– Najvjerojatnije je nošen jakom morskom strujom oko dva i pol čvora preplivao udaljenost od Turnja do Preka, što je oko deset nautičkih milja – priopćila je Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture nakon pronalaska pijanog Letonca.