Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

U obranu lanjske bronce

25.07.2010. 22:00
U obranu lanjske bronce


Naš cilj je dogurati što je dalje moguće. Imamo dobru klapu na terenu i izvan njega što je uvijek jamstvo uspjeha – kaže Čirjak
Osim nogometa i konjičkog sporta te u posljednje vrijeme teakwondoa, u posljednja dva ljeta Polača je imala priliku bolje upoznati košarku. Za to su najviše zaslužni njihovi košarkaši koji uspješno nastupaju u Županijskoj ljetnoj ligi. Lani su u svojoj debitanskoj sezoni završili natjecanje na trećem mjestu, a po rezultatima do sada odigranog dijela konkuriraju da, u najmanju ruku, ponove taj uspjeh. Trenutačno, Polačani drže čvrsto prvu poziciju u Skupini B gdje su im konkurencija bili Maraska park, Sukošan i Cafe bar Crni iz Tisnog. Četvrtfinale je osigurano i to s prednošću domaćeg terena što bi trebala biti garancija barem ponavljanja lanjskog uspjeha kad se došlo do polufinala. U tom smjeru je i krenuo s predstavljanjem momčadi i Stipe Čirjak, igrač i voditelj sastava iz Polače.
– Drugu godinu u nizu nastupamo u ovoj ligi i zasada možemo biti prezadovoljni postignutim rezultatima. Naš cilj je dogurati što je dalje moguće. Imamo dobru klapu na terenu i izvan njega što je uvijek jamstvo uspjeha.
U rosteru Polače izdvajaju se imena poput Marina Jurjevića koji nastupa za Borik-Puntamiku u A-1 ligi, dok uz njega imate još nekolicinu provjerenih igrača koji uglavnom igraju za A-2 ligaške klubove.
– Prva violina nam je Marino Jurjević i o njemu ne treba trošiti puno riječi. Njegove šuterske sposobnosti su svima dobro poznate i on nam je jedan od glavnih igrača. Uz njega tu se nalazi njegov brat Dragan, pa Luka Lovrić i Luka Čirjak koji brane boje Poličnika. Iz zagrebačkog Kaptola nam je stigao Tonči Tomić. Prednost nam je što smo ostali u skoro identičnom sastavu od lani, štoviše priključila su nam se dvojica igrača Pribanović i Zuanović što nam daje za pravo nadati se da može dogurati jako daleko ovog ljeta.
Čirjak ističe da Polačani sve više posjećuju njihove domaće utakmice u kojima mogu vidjeti rastrčane, agresivne i iznimno napadački nastrojene svoje ljubimce.
– Javlja se sve veći interes u Polači za košarku koja nije bila tako popularna kao u nekim drugim mjestima u županiji. Ipak nogomet je sport broj jedan, ali se nadamo da će i to barem na mjesec dana u mjestu pasti u drugi plan. Tom dojmu sigurno doprinosi naša napadačka igra kojom gotovo uvijek prebacimo 90 postignutih poena. Takvim stilom želimo pokazati kako je ovaj sport vrlo dinamičan i nadasve zanimljiv za gledanje, a tih stotinjak gledatelja će uvijek, nadamo se, biti zadovoljni s našim zalaganjem na terenu.
Uz vas je stala i Općina Polača koja vam je najveći sponzor u ovom natjecanju.
– Hvala puno Općini Polača, ali i Cafe baru Tonči i Malo Misto iz Biograda. Troškova ima dosta i bez pomoći sa strane teško bismo izgurali do kraja natjecanja. Nama igračima je smisao ispunjen samim time što uopće igramo. Bitno nam je druženje, a poslije toga dolazi onaj natjecateljski i sportski dio priče po kojem svi mi želimo na kraju utakmice otići s terena kao pobjednici – zaključio je Čirjak.
 


Polača


Mate Čirjak, Jure Zuanović, Stipe Čirjak, Davor Pribanović, Jurica Dorkin, Luka Lovrić, Dragan Jurjević, Marino Jurjević, Marino Govorčin, Tonči Tomić, Marko Zagorac, Denis Kulaš, Luka Čirjak, KrešimirDominis,Tomislav Čirjak, Mate Bobanović, Marko Bobanović, Denis Vrsaljko, Ante Rogić.