Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Zbog posjeda “trave” i ecstasyja policija kaznila 18 osoba

25.07.2010. 22:00
Zbog posjeda “trave” i ecstasyja policija kaznila 18 osoba


Zbog zloporabe opojnih droga zadarska je policija tijekom proteklog vikenda kaznila pet hrvatskih državljana i 13 stranih. Po informacijama iz PU zadarske, riječ je o osobama koje su u noćima s petka na subotu i subote na nedjelju zatečene na javnim mjestima s manjim količinama opojnih droga marihuane i ecstasyja. Protiv svih pet hrvatskih državljana policija je podnijela optužne prijedloge, dok su 17-orica stranaca privedena sucu za prekršaje koji im je nakon ispitivanja izrekao novčane kazne.
Tijekom vikenda evidentirane brojne krađe i provale
ZADAR – Zadarska policija tijekom vikenda evidentirala je više krađa i provala u kojima su ukradene stvari vrijedne gotovo 35 tisuća kuna. U Privlaci je provaljeno u automobil daruvarskih registracija odakle je ukraden novac i mobitel; u Sukošanu iz prodavaonice „Nautic shop” u Marini Dalmacija ukradena je palica za upravljanje pramčanim motorom, drveno kormilo i inox spojnica sidra, a u Zadru je provaljeno u trgovinu Sonik gdje su ukradene razne cigarete i nešto novca. Na plaži hotela Alan u Starigradu ukradena je pojasna torbica s manjim novčanim iznosom, mobitelom i automobilskim ključem, a u autokampu Soline u Biogradu mobilni aparat, mp4 i slušalice. Počinitelj krađe u autokampu, 27-godišnji Biograđanin, nedugo nakon prijave krađe je uhićen. Ukradene stvari pronađene kod njega vraćene su vlasniku.
Bugarka u mjesec dana na Poluotoku ukrala 14 novčanika
ZADAR – Priča o “Crnom Jacku” koji je posljednjih mjesec dana “ordinirao” u centru Zadra i brojne građane ostavio bez novčanika u subotu je dobila epilog kada su zbog krađe novčanika 70-godišnjakinji iz torbice, koju je nosila o ramenu, uhićene dvije žene.
Riječ je o državljankama Bugarske u dobi od 36 i 23 godine koje je policija u subotu poslijepodne privela na kriminalističko istraživanje, no ubrzo potom mlađa je žena puštena, dok je starija zaradila kaznenu prijavu zbog ove krađe, ali i još 13 drugih. Naime, provedenom istragom policija je utvrdila osnovanu sumnju i Bugarki dokazala ukupno 14 krađa novčanika na području Zadra, predio Poluotok, u vremenu od 28. lipnja do 23. srpnja 2010. godine. Osim kaznene prijave, 36-godišnjakinji je otkazan i boravak u Republici Hrvatskoj.