Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nalazi ne ukazuju na infarkt

25.07.2011. 22:00
Nalazi ne ukazuju na infarkt


Ne mogu reći je li mu život ugrožen, međutim nema sigurnih znakova infarkta miokarda, rekao je dr. Marasović pri izlasku iz intenzivne koronarne jedinice KBC-a Split u koju je smješten Bebić


Predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić zbog zdravstvenih poteškoća prevezen je helikopterom u KBC Split, potvrdio je jučer ministar zdravstva Darko Milinović, koji nije mogao potvrditi da je riječ o srčanom udaru kao što su to nagađali neki mediji.
“Bebić je prevezen u splitsku bolnicu i čekam da mi jave o čemu se radi”, rekao je kratko Milinović, dodavši da ne može potvrditi radi li se o infarktu ili čemu drugome.
Prema prvim nepotvrđenim informacijama Bebić je u Split prevezen helikopterom iz Metkovića. Bebiću je, navodno pozlilo na godišnjem odmoru u Kominu kod Metkovića.
Ravnatelj Splitskog kliničkog centra dr. Dujomir Marasović u prvoj izjavi novinarima nakon prijema Luke Bebića u tu ustanovu rekao je kako nema sigurnih znakova infarkta kod pacijenta, te de se ne može reći da mu je život ugrožen.
“Ne mogu reći je li mu život ugrožen, međutim nema sigurnih znakova infarkta miokarda”, rekao je Marasović pri izlasku iz intenzivne koronarne jedinice KBC-a Split u koju je smješten Bebić.
Dr. Marasović je izvijestio da je Bebiću napravljen EKG nakon čega će uslijediti krvne i ostale pretrage kojima će se utvrditi o čemu se radi.
“U medicini nema sumnji, rade se pretrage i nakon toga vidjet ćemo. Reklo bi se, koliko se moglo vidjeti, da ne bi trebalo biti ništa loše”, rekao je dr. Marasović dodavši kako su se za Bebićevo zdravlje interesirali mnogi političari, a između ostalih i premijerka Jadranka Kosor.