Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Publika uživala u vrhunskom jazzu

25.07.2011. 22:00
Publika uživala u vrhunskom jazzu


– Publika je bila odlična jer mogla sam vidjeti da su doista slušali i uživali. Dok sam gledala u publiku vidjela sam toliko nasmiješenih lica, a to je moj posao natjerati ljude da zaborave na sve dnevne brige i jednostavno uživaju, kaže pjevačica


Andromeda Turre ima sve što čini jednu  pjevačku zvijezdu – snažan  glas, ljepotu i eleganciju, komunicira s publikom, a pozornica je njezin dom. Stoga  nije ni čudno što je Andromeda sa svojim Quintetom  osvojila i zadarsku publiku  nastupom na Festivalu suvremene glazbe 17. zadarskog kazališnog ljeta u Providurovoj palači.
Unatoč prohladnoj večeri  nitko nije ni pomislio da napusti koncert sve dok su  glazbenici na pozornici, a  glazbenici su svoj posao  odradili pošteno pa je publika uživala u sat i pol vremena odlične jazz glazbe.  Večer je otvorena pjesmom  koju je napisala sama Andromeda, “Chasing clouds”,  te je odmah na početku pokazala svoje glasovne sposobnosti i zaradila veliki  aplauz. Odlična komunikacija s publikom nastavila se  tijekom cijele večeri. U jednom trenutku obraćajući se  publici Andromeda je rekla:
Nedostaje samo dečko
– U Hrvatskoj sam prvi  puta i zemlja je prekrasna.  Ovdje imate sve – planine,  more, odličnu hranu, sve  osim jedne stvari, a to je moj  dečko koji me čeka u Americi, nakon čega je zapjevala  pjesmu “Happy little samba”  koju je napisala za njega.
Uz svoje pjesme  Andromeda i njezin Quintet počastili su publiku i odličnim izvedbama standardnih jazz  pjesama poput poznate filmske pjesme “Love story” ili  “What are you doing for the  rest of your life” ili  “Misty”. A  osim pjevačice snažnoga glasa iskazali su se i Stacy Dillard na saksofonu, Nico  Menci na pianu, Marco Marzola na basu i Darrell Green  na bubnjevima. Pozitivna  energija koja se s pozornice  prenosila u publiku i obratno  strujala je cijelu večer Providurovom palačom. Za sam  kraj nastupa Andromeda je  izvela još jednu svoju pjesmu “No words” da bi koncert  zaključili pjesmom koju su  izveli za biss “Summer time”  nakon čega su s velikim  aplauzom ispraćeni s pozornice.
Na kraju koncerta Andromeda je bila raspoložena i  vedra te za razliku od većine  zvijezda nije pobjegla, nego  je rado odgovorila na nekoliko novinarskih pitanja.  Otkrila je kako je prvi put u  Zadru i da je oduševljena  našim gradom.
– Probudila sam se jutros u  5.30 kako bih imala cijeli dan  za razgledavanje grada. Razgledala sam cijelo ovo područje unutar zidina, posjetila trgovine i probala mnogo različitih vrsta hrane. Čak  sam i plivala u moru – bilo je  hladno, ali pomislila sam kako je prelijepo, a kako nikad  prije nisam plivala u moru  jednostavno sam uskočila.  Stacy i Darrell su se također  okupali, a ostali nisu bili tako hrabri, rekla je Andromeda. Nakon večere uputila  se u posjet Morskim orguljama i Pozdravu suncu jer,  kako je istaknula, jednostavno ne može otići iz Zadra, a  da to ne pogleda.
Bavljenje glazbom  obiteljska tradicija
Osim gradom, Andromeda  je ostala oduševljena i publikom s kojom je komunicirala za vrijeme trajanja  čitavog koncerta.
– Publika je bila odlična jer  mogla sam vidjeti da su doista slušali i uživali. Dok sam  gledala u publiku vidjela sam  toliko nasmiješenih lica, a to  je moj posao natjerati ljude  da zaborave na sve dnevne  brige i jednostavno uživaju,  kaže pjevačica. 
Andromeda Turre rođena  je u obitelji jazz glazbenika,  kćer Akue i Stevea Turrea(  poznatog tromboniste), a  osim nje glazbom se bavi i  njezin brat. Ipak ističe nikad  nije bilo pritiska ili konkurencije u ovoj obitelji glazbenika, samo ljubav prema  glazbi.
– Moji roditelji su glazbenici, brat mi je bubnjar u  Nizozemskoj, tako da je to  obiteljski posao. Nikad nisam osjećala kao da moram  nešto dokazati ili natjecanje  među nama –  neke obitelji  kuhaju zajedno, neke se okupe i igraju dosadne igre, mi  se okupimo i stvaramo glazbu. To je obiteljska tradicija,  nikad nije bilo natjecanja jer  svi sviraju drugačiji instrument, rekla je kroz smijeh  Andromeda nabrajajući članove obitelji i tko što svira  kad se okupe.
Nakon Zadra i Morskih  orgulja Andromeda Turre  Quintet uputio se dalje na  turneju, a nakon jazza pjevačicu čekaju i neki drugi  projekti.
– Sutra putujem u Italiju  gdje ću biti na turneji do 8.  kolovoza, zatim se vraćam u  Ameriku gdje me već 10.  kolovoza čeka angažman.  Naime, bavim se i glumom  pa me tako čeka snimanje  filma, saznajemo. A saznali  smo i da je film o modi, zove  se “Boja noći”, redatelj je  Emiliano Styles i u njemu  Andromeda ovoga puta neće  pjevati, nego samo glumiti.