Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pipi Duga Čarapa na ljetnoj turneji

25.07.2012. 22:00
Pipi Duga Čarapa na  ljetnoj turneji


Predstava Pipi Duga Čarapa u produkciji  Dragon teatra, nakon premijere i prvog igranja u dječjem  vrtiću Ciciban u svibnju, krenula je na svoju prvu ljetnu  turneju. Prva postaja glumačke ekipe bio je Turanj 23.  srpnja, a sinoć je predstava igrana pred brojnom malom  publikom i u Tkonu ispred mjesnog vrtića. Već danas  glumci s Pipi stižu i na igralište u Pašmanu.
Predstava Pipi Duga Čarapa nastala je u počast Astrid  Lindgren, književnici kojoj se ove godine navršava deseta  godišnjica smrti. U postavi Dragon teatra neobičnu djevojčicu Pipi Dugu Čarapu, koja živi u vili Pipinovac s  majmunčićem, gospodinom Wilsonom i konjem utjelovila je Jelena Karoglan dok se u nekoliko različitih uloga  pojavljuju Ivana Begović, Vinko Radovčić i Mimi Zadarski. Predstava je nastala spojem nekoliko elemenata  romana o Pipi Dugoj Čarapi te se prati njezin odlazak u  školu, susret s policajcima i lopovima, povratak Pipinog  oca, potragu za spunkom te posjet cirkusu. Osim zanimljive radnje predstavu u režiji Maje Šimić krase i  zabavni i maštoviti kostimi.
Nakon srpanjskih, pred Dragon teatrom su dogovorena i  gostovanja u kolovozu i to 3. kolovoza na Silbi, 8.  kolovoza na Ugljenu, 11. na Velom Ižu te u drugoj  polovici kolovoza u Salima.