Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Crvenoj luci udahnut novi život

Autor: Velimir Brkić

25.07.2013. 22:00
Crvenoj luci udahnut novi život

Foto: Velimir BRKIĆ



Ružno pače biogradskog turizma nakon višegodišnjeg odrastanja postalo je bijeli labud, za ne prepoznati. Riječ je o hotelskom naselju Crvena luka, smještenom uz kristalno čisto more u uvali okruženoj borovima, oduvijek poznatoj kao biseru Biogradske rivijere i centra Jadrana.
– Službeno otvaranje Hotelskog naselja Crvena luka je predviđeno za tjedan dana, prvog dana kolovoza, rekao nam je Orhan Lujinović, voditelj marketinga i odnosa s javnošću.
Prirodne ljepote i moderno naselje za odmor rijetko će koga ostaviti ravnodušnim. Prirodni raj na zemlji nalazi se u Crvenoj luci, tek nekoliko kilometara istočnije od Biograda.
– Zapošljavamo 70 radnika, stalno zaposlenih 10, dok je sezonskih radnika 60.
Smještaj je organiziran u novoizgrađenom hotelu, apartmanima i vilama, a kategorizacija je četiri zvjezdice.
– Luksuzni smještaj dizajniran je u najboljoj talijanskoj tradiciji, uvažavajući lokalne elemente i autohtonost, odlučan je Lujinović.
Vlasnici su talijanski industrijalci iz Modene, Pier Paolo Prodi i Luigi Prodi. Talijanski vlasnici su prije šest godina dobili dvadesetogodišnju koncesiju za tu plažu.
– Kapacitet je oko 534 kreveta u 165 smještajnih jedinica. U luksuznim vilama bit će 82 ležaja, a u hotelsko-apartmanskom dijelu preostalih 452 kreveta, nabraja Lujinović.
Obnova turističkog naselja Crvena luka, procijenjena na 20 milijuna eura, započela je u rujnu 2010. godine i gotovo da su sasvim završeni predviđeni radovi u ovoj fazi izgradnje.