Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Sve sam probao u životu, a jedino mi je pomogla marihuana

25.07.2016. 22:00
Sve sam probao u životu, a jedino mi je pomogla marihuana


Svjedočenjem Tomislava Rosana (77) iz Pakoštana, kojem se na Općinskom sudu u Zadru sudi zbog neovlaštenog posjedovanja marihuane pronađene u njegovoj kući 2012. godine, zaključena je jučer glavna rasprava. Okrivljenik je ostao kod iskaza koji je dao tijekom istražnog postupka, te je dodao kako je za njega marihuana lijek koji mu pomaže u liječenju bolesti koje ima.
– Ustanovio sam da je marihuana lijek kada sam palio njene suhe ostatke jer sam osjetio da mi pomaže kod astme. Čitao sam jednu knjigu iz koje sam saznao da marihuana pomaže, pa sam to odlučio probati. Kada sam sjedio u vrtu gdje sam posijao marihuanu također sam osjetio da mi ona pomaže, kazao je u svom iskazu Rosan. Na pitanje odvjetnika Marka Kolanovića je li netko od njega tražio da mu proda lišće marihuane, okrivljenik je odgovorio niječno, istaknuvši da to ne bi nikada učinio.
– Lišće marihuane kuhao sam kao čaj, a i sjemenke u mlijeku. Sve sam probao u životu, a jedino mi je pomogla marihuana, ustvrdio je Rosan.
Na pitanje tužitelja vodi li se protiv njega istraga za 460 biljki marihuane, koje su pronađene u njegovoj kući ove godine u svibnju, Rosan je odgovorio niječno.
– Ja sam mislio spasiti živote, ali neću više saditi marihuanu, neka odmah na onaj svijet odem, nije me briga, odgovorio je okrivljenik na pitanje tužitelja o tome je li mu poznato kako je u Hrvatskoj zabranjen uzgoj marihuane. O svojim materijalnim prilikama, prije povratka u Hrvatsku, Rosan je rekao kako je radio i dobro zarađivao, ali i da je mnogima posuđivao novce koje mu nikada nisu vratili. Rosan je na kraju iskaza zatražio da mu se vrate svi oduzeti predmeti, među kojima su i dva mobitela.
Predsjednik Sudskog vijeća donio je rješenje kako će presuda u ovom slučaju biti objavljena 28. srpnja.