Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Burza knjiga ide dalje

Autor:

25.08.2009. 22:00
Burza knjiga ide dalje


Gužve su još uvijek velike, pogotovo rano prijepodne i kasno poslijepodne, odnosno u vrijeme dok nema velikih žega, kaže knjižničarka Helena Novak, napominjući da će ovakva akcija potrajati do 5. rujna


Gradska knjižnica Zadar i ove je godine, kao i nekoliko prethodnih ustupila svoj dvorišni prostor za razmjenu i prodaju rabljenih školskih udžbenika. Ova akcija bilježi veliku posjećenost i nema nikakvih problema oko organizacije, kaže knjižničarka Helena Novak, ističući kako je u Zadru sve u redu za razliku od nedavne situacije koju su doživjeli roditelji u Zagrebu.
 Naime, njihovo spontano okupljanje i razmjena udžbenika kod Zagrebačkog velesajma, ocijenjena je neprimjerenom i protuzakonitom te ih je rastjerala policija.
Nemali izdaci koje je potrebno izdvojiti za nabavku novih školskih udžbenika zatekli su mnoge roditelje, koji su upravo stoga na ovaj način, razmjenom starih udžbenika troškove pokušali svesti na što manju mjeru.
Odaziv u dvorišnom prostoru zadarske Knjižnice je, kako doznajemo, jako velik, kako onih koji u mnoštvu ponude pokušavaju kompletirati udžbenike za pojedini razred, tako i među ponuđačima koji su udžbenike izložili.
– Gužve još uvijek traju, pogotovo rano prijepodne i kasno poslijepodne, odnosno u vrijeme dok nema velikih žega, kaže knjižničarka Helena Novak, napominjući da će ovakva akcija, koja je u nastojanjima smanjenja velikih izdataka roditeljima zasigurno dobrodošla, potrajati do 5. rujna.