Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Prednosti produženog boravka

Autor:

25.08.2009. 22:00
Prednosti  produženog boravka

Foto: Adam VIDAS



Za sada je, pak, sigurno da će jedna grupa koja broji od 20 do 25 polaznika, učenika prvih razreda, funkcionirati i sljedeće školske godine, no bilo bi dobro, kaže ravnatelj Marasović, kada bi se mogle uvesti i grupe za učenike drugih razreda


Osnovna škola  Petra Preradovića jedna je od  dvije zadarske škole u kojoj se  za učenike provodi program  produženog boravka. Prednosti tako organiziranog boravka djece u školi su velike, jer,  kako ističe ravnatelj Mile Marasović, djeca su na sigurnom  uz učiteljicu koja ih vodi, imaju mogućnost učenja i igre,  dok su njihovi roditelji još  uvijek na poslu.
– Djeca su u jutarnjoj smjeni  na nastavi, obično do jedanaest sati. U 12 i 30 sati u školi  imaju ručak, koji dovozi catering Piazza iz Sukošana, a  potom su do 17 sati s učiteljicom koja vodi program produženog boravka. Kroz to vrijeme pišu domaću zadaću,  odlaze u šetnju, druže se i  igraju s vršnjacima, što se  pokazalo vrlo dobrim  rješenjem za roditelje koji rade, a koji se inače moraju  snalaziti na različite načine  kako im djeca ne bi bila ostavljena sama. Na ovaj način,  dok su na poslu mogu biti  mirni jer su im djeca na sigurnom, kaže Marasović, napominjući da su zbog velikog  interesa za ovu školsku godinu uputili i zahtjev Gradu  kako bi boravak proširili, odnosno uveli još jednu dodatnu  grupu.
Program produženog boravka financira, naime, Grad  Zadar, gdje doznajemo da je  prijedlog škole još uvijek na  razmatranju. Mogućnost  uvođenja dodatne grupe stoga  nije još potpuno isključena,  iako će se to točno znati,  doznajemo od Ivane Perić iz  gradskog Odsjeka za informiranje i odnose s građanstvom, do početka školske godine.
Za sada je, pak, sigurno da  će jedna grupa koja broji od  20 do 25 polaznika, učenika  prvih razreda, funkcionirati i  sljedeće školske godine, no  bilo bi dobro, kaže ravnatelj  Marasović, kada bi se mogle  uvesti i grupe za učenike drugih razreda.