Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Jadranske igre na dječji način

Autor: Ante Vidović

25.08.2013. 22:00
Jadranske igre na dječji način

Foto: Kristina UGRINIĆ



Tkonski parapet bio je premalen za nekoliko stotina gledatelja koji su željeli nazočiti Prvim kunjskim ljetnim igrama koje su održane u subotu navečer u organizaciji ekipe Agape koja je na ovogodišnjim Jadranskim igrama upisala Tkon na kartu jadranske obale kao respektabilnu ekipu ulaskom u četvrtfinale i koja je prenijela taj uspješan model u svoje mjesto organiziravši natjecanje za mlade.
Prvo natjecanje bilo je međunarodnog karaktera, sudjelovalo je pet ekipa od čega jedna iz Slovenije, a pobijedila je ekipa Agapa junior. Od početka do kraja događaju je nazočio općinski načelnik Goran Mušćet koji je dao podršku igrama.
Četrdesetak djece u dobi od šest do dvanaest godina istinski je uživalo u svim disciplinama: zračnom vaterpolu gdje je trebalo briljirati u hvatanju lopte u zraku i davanju gola, utrci u vrećama koje su u pojedinim slučajevima bile veće od samih natjecatelja, slaganju kašeta u kojoj su se ekipe natjecale tko će više složiti kašeta za jednu minutu. Bilo je tu još povlačenje konopa, utrke s loptama koje su se nalazile u moru te ih je u što kraćem roku trebalo prebaciti na kopno.
Uz pobjedničku Agape junior na igrama su sudjelovale još jedna ekipa iz Tkona, zatim ekipe iz Pašmana, Banja i Slovenije.