17 °C
Online izdanje
Nedjelja, 25.lipnja 2017.
Vi ste ovdje:  Home » Županija » Općine » Sukošan
RSS feed
Današnji broj
Sukošan
Povratak
Šišmarin kualjski brudet osvojio žiri
Piše: Velimir Brkić
Foto: Velimir BRKIĆ

Unatoč najavama iz Crometea, ciklone Kolinda, kiše, pljuskova i grmljavine, u subotu navečer u nazočnosti oko pet tisuća mještana, turista i gostiju sukošanska obala Donjeg mora i Ruševca petu godinu za redom zamirisala je svim mogućim varijacijama na temu brudeta.

Pod budnim okom turističkih djelatnika, Mirjane Nadinić Veleslavić i Nikole Miloševića, a u organizaciji Turističke zajednice, Općine i KUD-a Zlatna luka održana je Brudetijada Sukošan 2013., jubilarno natjecanje u pripremanju domaćeg brudeta.

Grand prix, veliki pehar i novčana nagrada otišla je u Kali. Miris i okus "kualjskog" brudeta "na belo" od gruga, "rošpe", kapule, domaćeg ulja i malo krumpira, kojeg je pripremila Šišmarina ekipa osvojio je ocjenjivački žiri dobivši 186 bodova.

- Najvažnije je pogoditi omjer luka, krumpira, ribe, kapule i to je sve, uvjerava nas Šišmar, šef ekipe koja je u Kali na otok Ugljan odnijela i pobjedu u strastvenom natjecanju na muru, šije-šete ili šijavicu.

Drugo mjesto, za samo jedan jedini bod manje, pripalo je ekipi iz Sukošana dugog imena, Cicokrasno Arifijada alla Kesa. Odmah do njih je bila ekipa sukošanske Zlatne luke predvođena Nikolom Pavićem Kalićem, zatim prošlogodišnji pobjednici Papaline te Mare nostrum i drugi.

Komentari (1)

breskva, prije 1399d 2h
J...š brudet bez lostura!
Komentiranje više nije dostupno
Copyright © 2008. Zadarski list Uvjeti korištenja | Zaštita privatnosti | Impressum | Marketing
Powered by Sitestudio.hr