Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Dobri duh Smiljevca još uvijek živi u srcima

25.08.2016. 22:00
Dobri duh Smiljevca još uvijek živi u srcima


U povodu godišnjice smrti prerano preminulog Nina Šture – dobrog duha Smiljevca, njegovi su prijatelji organizirali desetodnevni malonogometni turnir na igralištu uz osnovnu školu u kvartu.
– Vraćao sam se nedavno s treninga i prolazeći pokraj Ninova ulaza samo mi je pala na pamet ideja da bi bilo dobro organizirati turnir Ninu u čast. Ispričao sam to prijateljima i svi su odmah prihvatili ideju, a onda smo to proširili i preko Facebooka, našili sponzore i eto, uspjeli smo, kaže 17-godišnji Toni Vidaić, kojemu su u organizaciji pomogli susjedi, 14-godišnjaci Jakov Segarić i Domagoj Horvat. Svima njima Nino je bio prijatelj, a sjećaju ga se po dobroti, iskrenosti i dobronamjernosti.
– Svi smo voljeli Nina, odrasli smo s njim. Potrudit ćemo se da ovaj turnir u njegovu čast postane tradicija, poručuju organizatori koji su uspjeli na Smiljevac dovesti ukupno 16 timova iz svih djelova grada.
Vidaić ističe kako su se utakmice prvo igrale grupno, a potom na ispadanje, sve do završnice u srijedu navečer, kad su proglašeni pobjednici. Osim najbolje momčadi simbolične trofeje primili su i najbolji gloman, igrač i strijelac.
Ekipa sa Smiljevca, kvarta u kojem je Nino odrastao, nosila je majice s njegovim likom uz natpis “Gdje si sad moj anđele”. Tijekom malonogometnog turnira na kojem je znalo biti i dvjestotinjak igrača i navijača, Ninovi prijatelji podizali su transparente. Dva su ostala još od njegova sprovoda, 28. kolovoza prošle godine, a dva su napravljena nekoliko dana prije turnira.
– Vjerujem da će nam se dogodine pridružiti još više ljudi i da će sve biti još bolje jer Nino to zaslužuje, poručuju Ninovi prijatelji uvjereni da ih od gleda odozgo s neba.