Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Milanović: HDZ me više ne napada jer kritiziram Vučića i Nikolića!

25.08.2016. 22:00
Milanović: HDZ me više ne napada jer kritiziram Vučića i Nikolića!


Ušli smo u 21. stoljeće, a ulaznice se dijele mukte, poruka je koju je iz Zadra sa sinoćnjeg predizbornog skupa Narodne koalicije poslao HDZ-u predsjednik SDP-a i kandidat za hrvatskog premijera Zoran Milanović, uz poziv da uđu u 21. stoljeće.
U nazočnosti većeg broja kandidata Narodne koalicije u 9. izbornoj jedinici i predsjednike stranačkih čelnika koalicije, kao i brojnih članova, prije svega zadarskog SDP-a, predstavljeni su na Trgu pet bunara kandidati Narodne koalicije. Nakon što je ukratko predstavio svakog od njih, prvi na listi Ranko Ostojić poručio je okupljenim građanima kako je lista Narodne koalicije pobjednička i podsjetio ih da 11. rujna zaokruže listu s rednim brojem 11.
Od kandidata Narodne koalicije građanima se posebno obratila Sabina Glasovac, drugopozicionirana na listi i predsjednica zadarskog SDP-a koja je istaknula kako će nakon štetnog eksperimenta proteklih sedam mjeseci Narodna koalicija vratiti Hrvatskoj stabilnost, te izrazila uvjerenje da će kao i na prethodnim izborima Zadrani prepoznati vrijednosti socijaldemokracije, a njihova lista u Saboru dobiti najmanje dva zadarska zastupnika.
– Naša je Vlada pokazala da bez obzira na stranačke boje ravnopravno ulaže u sve dijelove Hrvatske, a ne kao HDZ samo u gradove i općine u kojima su njihovi na vlasti, kazala je Glasovac, naglasivši kako je u Zadarsku županiju tijekom Vlade Zorana Milanovića uloženo tri milijarde kuna, a u najvažniji projekt Gaženicu 820 milijuna kuna, za razliku od Vlade HDZ-a kada je, kazala je Glasovac, u Gaženicu uloženo 290 milijuna. Sabina Glasovac podsjetila je i na projekt zadarske Poliklinike koji je bio pred otvaranjem.
– Sada je zbog nesposobne Vlade s Poliklinikom opet zapelo, ali nova Vlada na čelu sa Zoranom Milanovićem završit će sve za Zadar dobre projekte. Pokazali smo da smo pravi prijatelj Zadra, ljudi čistih ruku i da radimo pošteno, istaknula je Sabina Glasovac.
Najveći pljesak okupljenih na Trgu pet bunara dobio je predsjednik SDP-a Zoran Milanović.
– Četiri godine HDZ je sijao mržnju, i protiv mene osobno. Sada to više ne rade, pa im zaplješćimo! Sada me ne napadaju jer kritiziram Vučića i Nikolića, istaknuo je Milanović, aludirajući na aktualni problem sa Srbijom vezan uz primjenu srbijanskih zakona o univerzalnoj jurisdikciji, te poručio Vladi i Predsjednici da će ukoliko to ne riješe, taj problem riješiti njegova Vlada.


 TRANSPARENTIMA NA NARODNU KOALICIJU


Jedini poštujete žensku kvotu, sve imaju lipe noge, Trebamo lex Milanović, Zbog Sanje reži kruh na tanje, Naša cijev je pukla 1991., branitelji su je zakrpali 1995., Agresor je ubijao oružjem, a netko ubija ćiriličnim pločama, Dobro došli u slučajni grad slučajne države – neke su od poruka ispisanih na komadima stiropora koje je 13 žena iz zadarske Udruge Žene u Domovinskom ratu jučer držalo pred sobom u neobičnom performansu podno Trga pet bunara tijekom održavanja predizbornog skupa Narodne koalicije. Za vrijeme predstavljanja kandidata Narodne koalicije prosvjednice, koje su uz transparente držale i hrvatsku zastavu, nisu željele izgovoriti ni riječi. Članice Udruge na crnim majicama su imale ispisan zatvorski broj Zvonka Bušića 03941158.