Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Zbog skupog održavanja nema više kontejnera “na nogu”

25.08.2016. 22:00
Zbog skupog održavanja nema više kontejnera “na nogu”


Spremnici za kućno smeće bez mehanizma za nožno otvaranje poklopca gotovo u potpunosti su zamijenili taj, građanima omiljeniji model. Mnogi su to dočekali s nezadovoljstvom, no zadarskoj komunalnoj tvrtci Čistoća kažu kako se od tih spremnika odustalo zbog sigurnosti građana, ali i uštede.
– Spremnici od 1.100 litara s mehanizmom za nožno otvaranje poklopca ne nabavljaju se više prvenstveno iz sigurnosnih razloga, ističe Vesna Đili, stručna suradnica za promidžbu i edukaciju u zadarskoj Čistoći, te dodaje kako je na njima zbog velikog broja korištenja, često dolazilo do kvara mehanizma, pucanja sajle, a time i oštećenja poklopca.
– Kako ne bismo ugrozili korisnike prilikom odlaganja vrećica u spremnike, donesena je odluka o nabavi i korištenju sigurnijih spremnika koje imamo danas na ulicama. Time su ujedno izbjegnuti dodatni troškovi održavanja i popravljanja oštećenih spremnika, kaže Đili, dodajući kako je upravo to razlog što već pet godina nisu nabavljani spremnici s nožnim mehanizmom.
Đili je napomenula i kako se taj, sada već stari model spremnika, rijetko koristi u ostalim dijelovima Hrvatske zbog čega ih više gotovo i nema u ponudi na tržištu.