Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Stigao Čiklić, Šarlija na vratima

Autor:

25.09.2008. 22:00
Stigao Čiklić, Šarlija na vratima


Borik-Puntamika bi sa Šarlijom i Čiklićem imala respektabilnu momčad s kojom bi trener Bujan mogao učiniti i veće stvari od dosadašnjih opreznih najava
U Košarkaškom klubu Borik-Puntamika, izgleda, nikad nije dosadno. Na treningu je ovih dana osvanuo stari znanac Roko Čiklić koji je nakon prošlogodišnje sezone u Kvarneru iz Rijeke pred potpisivanjem ugovora sa “zelenima”.
– Istina je da sam se priključio treninzima i čak sam zaigrao protiv Gruda. Kad se riješi papirologija, trebao bih ponovno postati Borikov igrač. Trener Bujan je zadovoljan što je dobio još jednog igrača u rotaciji i smatram da mi neće biti problem uklopiti se jer sve igrače odlično poznajem i jedva čekam da sezona započne – izjavio je Roko Čiklić.
U jeku potrage za igračem na centarskoj poziciji, dok još traje sapunica vezana uz potpisivanje ugovora s Antom Đugumom, izgleda da je na pomolu novo pojačanje Borika-Puntamike u liku Marina Šarlije. Po riječima njegova oca Stipe Šarlije, pojavila se obostrana želja između Marina i Borika jer je poznato da ove sezone kad Zadar lovi Euroligu neće biti puno minuta za Marina pored Gečevskog, Ivanova, Ružića i Macure. Vodeći se tom činjenicom razumljiv je pokušaj da se posudbom Boriku pruži prilika perspektivnom centru odigrati konačnu pravu seniorsku sezonu. Jedino pitanje koje još visi nad tim transferom jest hoće li Marinova posudba biti odobrena od KK Zadar, koji u proteklom razdoblju baš i nije pokazivao veliki interes za suradnju s drugim gradskim klubom u vidu posudbe igrača.
– Nadamo se da će razum prevladati i ako ne računaju na Šarliju kao igrača koji će participirati određene minute na terenu onda je najbolje rješenje za njega i za nas da nam dođe na posudbu – izjavio je Pero Perić, sportski direktor Borik-Puntamike. Možda je znakovit i podatak da Marino nije otišao na turneju u Francusku sa Zadrom nego privatno radi s trenerom Jurom Šangom i bio je jučer ujutro na treningu Borik-Puntamike. Istina, ne kao igrač, nego u ulozi gledatelja. Sve u svemu, ako se ostvare ta nastojanja, Borik-Puntamika bi imala respektabilnu momčad s kojom bi trener Bujan mogao učiniti i veće stvari od dosadašnjih opreznih najava.


Grude – Borik-Puntamika 67:71
Pomalo u sjeni rješavanja igračke križaljke Puntamičani su odigrali oglednu utakmicu s Grudama u Hercegovini i pobijedili 81:67 (25:14, 7:17, 17:16, 22:20).
Za Borik-Puntamiku su nastupili: Dundov 13, Grgurević 5, Pavić, Baričević 2, Dević 13, Mrva 11, Jurjević 10, Žorž 6, Gospić 9, Čiklić 2.
Ovaj vikend Borik sudjeluje na turniru u Dubravi gdje će nastupiti osim domaćina Dubrave i Posušje te austrijski prvoligaš Xion Dukes Klosterneuburg.