Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Počela borba za o(p)stanak

Autor:

25.09.2009. 22:00
Počela borba za o(p)stanak

Foto: Vedran SITNICA



Ova utakmica protiv Istre nam donosi imperativ, jer već sada treba početi misliti na borbu za ostanak, a u tom kontekstu nam je Istra jedna od konkurenata – kazao je Zebić


Principom toplo-hladno krenuli su nogometaši Zadra u posljednjim  kolima HNL-e. Pobjeda na  Stanovima pa prosipanje  ugleda u gostima je već uobičajeni ritam po kojem bi  večeras u 20.30 pod svjetlima  reflektora navijači Zadra trebali očekivati nova tri boda  protiv žuto-zelenih Istrijana.  Tako bi trebalo to biti poštujući neku matematičku pravilnost, ali trener Dalibor Zebić je svjestan da će sljedećih  90 minuta biti sve samo ne  lagana šetnja do nova tri boda.  Najveći razlog za takvo razmišljanje, pored nestabilne  forme svojih igrača, daje mu  Istrin uspjeh u Kupu ove srijede kad su slavodobitno  prošli kroz  Sesvete (0:1). Ipak,  Zebić  računa da će domaći  ambijent ponovno iz njegovih  igrača izvući ono najbolje.
 – Nakon ovih uzastopnih  gostujućih razočarenja, ne ostaje nam ništa drugo nego  pokušati sve do kraja pobijeđivati na Stanovima. Ova  utakmica protiv Istre nam donosi imperativ, jer već sada  treba početi misliti na borbu  za ostanak, a u tom kontekstu  nam je Istra jedna od konkurenata. Sada je razlika dva  boda, a nadamo se da će nakon večerašnje utakmice biti  pet. Također vrlo nam je važna  pobjeda i zbog činjenice da i u  sljedećem kolu igramo na Stanovima protiv Slaven Belupa i  kad bi vezali šest bodova u  nizu to bi bila velika stvar.  Trenutačno smo u borbi za  opstanak, a ako dobro  prođemo u ove dvije domaće  utakmice možda se dočepamo  te sredine koja bi nam donijela mirnoću – kazao je u  uvodu trener Zebić , ali i onda  se osvrnuo na potencijalne  opasnosti koje dolaze iz pravca Pule.
– Istra je odlična momčad  koja nije imala previše sreće u  dosadašnjim utakmicama i  nadaju se da će konačno napraviti dobar rezultat. Sigurno  su dosta motivirani, pogotovo  nakon uspjeha u Kupu protiv  Sesvećana i plus im je što su u  toj utakmici uspjeli odmoriti  neke važne igrače. Najveća  opasnost dolazi od njihova  trojca kojeg predvodi naš  Dragan Župan, a u Šehiću  koji je dosad zabio 6 golova i  Traoreu imaju veliki napadački potencijal – istaknuo je  Istrine adute Zebić te dao  recept po kojem se priprema  treća domaća pobjeda.
 – Maksimalan angažman,  pridržavanje svih postulata  postavljenih u pripremi i nadam se nadahnutost mojih  igrača s apostrofom na napadačkom dvojcu Terkeš-Šaranović koji su itekako  dužni golova. Ova pripremna  utakmica sredinom tjedna  protiv Zrmanje (8:0) je konačno ispunila svoj pravi smisao, a to je da su napadači  namjestili nišane te se ufam  da će tako biti večeras protiv  Puležana – nada se Zebić koji  za ovaj dvoboj neće moći  računati na ozlijeđene  Skočibušića, Alimanovića i  Celu te standardnog stopera  Jonjića koji je s mladom reprezentacijom.
– Nedostajat će nam ta četvorica, od kojih je Jonjić dosada bio standardan, ali će  umjesto njega ući FerdoMilin  koji će na mjesto libera dok će  Bećiri na mjesto desnog stopera. Ta rošada je potaknuta   nestabilnošću naše obrane koja pogotovo u gostima dosta  griješi i upropaštava  većinu  dobrog uloženog truda ostatka momčadi. Zato ćemo pokušati s Milinom na liberu u  nekoliko narednih utakmica i  nadam se da ćemo se uspjeti  stabilizirati u tom segmentu  igre što će nam vjerojatno  donijeti pomake i u rezultatskom smislu – za kraj je  kazao strateg Zadrana.
 Vjerojatni sastav: Ježina –  Puljić, Milin, Bećiri – Jozinović, Ćurjurić, Surać, Ljubičić, Bilaver – Šaranović, Terkeš.