Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Policija mu oduzela kupljenu diplomu pa uz prijetnju tražio novac natrag

Autor: Suzana Bandić

25.09.2009. 22:00
Policija mu oduzela kupljenu diplomu pa uz prijetnju tražio novac natrag


Mišković je Radiću za iznos od osam tisuća kuna prodao krivotvorene diplome i svjedodžbe o završenim razredima srednje škole u BiH. Nakon što mu ih je policija oduzela, on ga je uz prijetnju natjerao da mu taj novac vrati


Goran Radić (29) jučer je u 14.15 sati s kaznenom prijavom priveden istražnom sucu Županijskog suda u Zadru zbog kaznenog djela okarakteriziranog kao iznuda.
Naime, Tomislav Mišković je Radiću još prošle godine za iznos od osam tisuća kuna prodao krivotvorene diplome i svjedodžbe o završenim razredima srednje škole u BiH odakle su, kako neslužbeno doznajemo, obojica porijeklom.
Zadarska je policija u kolovozu ove godine razotkrila Miškovića te je protiv njega u kolovozu podnijela kaznenu prijavu zbog posredovanja u nabavi krivotvorene diplome i svjedodžbe. Radiću je tada krivotvorena diploma oduzeta zbog kriminalističke obrade pa je on od Miškovića zatražio da mu vrati novac. Kako to ovaj nije učinio, Radić mu je tijekom mjeseca rujna u dva navrata dolazio na adresu obiteljske kuće u kojoj stanuje te mu je uz prijetnju tražio povrat svog novca. Situacija je kulminirala jučer ujutro kada su se njih dvojica susreli u Miškovićevom kafiću Marino, nedaleko od narodnjačkog kluba Stres u zadarskom predjelu Sinjoretovo. Tražeći natrag novac koji mu je dao za oduzetu diplomu, Radić je ponovno ozbiljno zaprijetio Miškoviću pa mu je ovaj u strahu za svoj život isplatio traženu svotu, a odmah potom slučaj prijavio policiji.
Nedugo potom policija je pronašla Radića te ga sprovela na kriminalističku obradu, a nakon što je dovršena, uz kaznenu je prijavu zbog iznude priveden Borisu Babiću, dežurnom istražnom sucu Županijskog suda.
Radić, kako doznajemo, svoj je iskaz istražnom sucu dao bez nazočnosti odvjetnika, a nakon što ga je sudac Babić ispitao, pušten je na slobodu.
– Osumnjičenom sam izrekao mjeru opreza zabrane približavanja od 50 metara, kao i bilo kakavu komunikaciju ili kontakt s oštećenikom – kratko je komentirao svoju odluku sudac Babić.