Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

“Kad odrastem i ja želim glumiti Malu sirenu”

25.09.2011. 22:00
“Kad odrastem i ja želim glumiti Malu sirenu”


Zadarski lutkari vratili su se u Jazine. Iako su se glumci Kazališta lutaka na samom kraju protekle sezone oprostili od Jazina u kojima su proveli šezdeset godina, nova zgrada Kazališta lutaka, koja je trebala biti otvorena još u lipnju za vrijeme održavanja SLUK-a u Zadru, još uvijek stoji zatvorena. Djeci koja su u nedjelju napunila Jazine čini se nije bilo važno gdje se predstava održava, ali gužva u publici jasno je pokazala da je zadarsko Kazalište lutaka odavno preraslo Jazine.
Predstava s kojom su se lutkari predstavili u nedjelju bila je “Mala sirena”, a upravo na ovoj sjajnoj izvedbi s veličanstvenom scenografijom i lutkama vidi se zašto su baš zadarski lutkari ti koji nose titulu najboljih hrvatskih lutkara.
Za vrijeme trajanja predstave problemi lutkara nisu dolazili do izražaja. Djeca su uživala u 45 minuta priče o Maloj sireni koja je toliko željela postati djevojka i koja se na kraju žrtvovala za sreću svoga princa. A koliko su zadarski lutkari zaista dobri svjedoči i mala Dora koja je predstavu, pažljivo motreći, odgledala od početka do kraja.
– Najviše su mi se svidjele Mala sirena i njezine sestre, a kad odrastem i ja želim glumiti Malu sirenu, rekla je Dora po završetku predstave. Pravi dokaz da zadarski lutkari svoj posao rade zaista vrhunski.
Za sada na službenim stranicama KZL Zadar nema obavijesti o terminu nove predstave, kao ni gdje će se ona igrati. Kazalište lutaka uskoro bi trebalo imati i dvije premijere, “Sretnog kraljevića” u režiji Milene Dundov, a potom veliku premijeru predstave “Drago Č. i tvornica čokolade”. Ostaje samo za nadati se da će do tada lutkari ipak dobiti ključ nove zgrade, a da će mališani od sada o glumačkoj karijeri sanjariti u novoj udobnoj dvorani.