Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Apel Vladi da ne dopusti gašenje proizvodnje

Autor: Ante Vidović

25.09.2012. 22:00
Apel Vladi da ne dopusti gašenje proizvodnje

Foto: Adam VIDAS



Mi smo mogli tjedan dana nakon što je na Trgovačkom sudu u Zadru otvoren stečaj nastaviti s radom. Imali smo klijente i 30.000 dolara prihoda od platforme koja se tamo nalazi, kaže Košta, predstavnik većine radnika


Radnici remontnog brodogradilišta Nauta Lamjana u stečaju najavljuju održavanje prosvjednog skupa za petak u Domu sindikata. Radnici i njihovi sindikalni predstavnici će još jednom upozoriti na loše vođenje stečaja i apelirati na Vladu da ne dopusti gašenje proizvodnje.
– Svi rade loše, od stečajnog upravitelja Edvina Šimunova, Suda, do resornog ministarstva. Čitamo po novinama kako radnici “Jadran kamena” primaju plaću iako je proglašen stečaj. Mi smo mogli tjedan dana nakon što je na Trgovačkom sudu u Zadru otvoren stečaj nastaviti s radom. Imali smo klijente i 30.000 dolara prihoda od platforme koja se tamo nalazi, kaže predstavnik većine radnika u stečajnom postupku Mario Košta.
Košta još jednom ističe kako su radnici protiv prijedloga skupštine vjerovnika Vladi RH da se koncesija nad pomorskim dobrom dade tvrtki M – inženjering koju u Nauti povezuju s bivšim dužnicima škvera.
– Riječ je o prijedlogu kojeg Vlada ne mora prihvatiti. Mi smo tražili od Ministarstva pomorstva da raspiše natječaj za davanje koncesije nad pomorskim dobrom i da se u njega ugrade uvjeti koje je ponudio M – inženjering. Očito je da oni zadovoljavaju većinske vjerovnike jer su ih dosad dva puta podržali, kaže Košta.