Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Sinovčić: Nije me briga puši li Bunja travu ili sadi kupus

Autor: Suzana Bandić

25.09.2012. 22:00
Sinovčić: Nije me briga puši li Bunja travu ili sadi kupus

Foto: PIXELL



Đani Bunja je sada za mene zrak. Kad je on mene prijavio policiji, onda je na ovom svijetu sve moguće. Bili smo prijatelji, ali je on u zadnje vrijeme s nekim drugim ljudima, pa su ga možda oni podgovorili. Pozivam ga da na sred trga i ja i on odgovaramo na pitanja priključeni na detektor laži. Ako se pokaže da ja lažem, javno ću se spalit. Upucat ću se – rekao je Reno Sinovčić, vlasnik medijske kuće VOX danas u nastavku suđenja Vici Karabanu, čelniku bibinjskog HSP-a.
Karaban je optužen za iznudu nekadašnjeg stranačkog kolege i aktualnog zadarskog dožupana Đanija Bunje koji mu je u strahu za svoj život ali i život svoje djece u periodu od osam mjeseci isplatio 27 tisuća kuna. 
Sinovčić je demantirao sve Bunjine navode koje je u svom svjedočenju iznio pred sudom istaknuvši kako je on u njegovim medijima nekada bio “Bog i batina”. Naveo je kako je u kratkom roku o njemu napisano 104 novinska članka od kojih je 97 bilo u “pozitivnom svijetlu”.
– Meni su ljudi znali prilaziti i pitati me zašto ja pišem pozitivno o Bunji kad je on negativac. Govorili su mi da se opija po kafićima, pitali me što puštam da se moje novinarke druže s njim u kasne sate, ali ja nisam ulazio u njegovu privatnost. Mene nije briga pije li on, puši li “travu” ni odakle mu novci za sve to. Ne znam, možda on sadi kupus pa mu iz njega rastu novci – govorio je Sinovčić dodavši još kako zna da Bunja kao dožupan ništa nije radio, da je samo lutao uokolo i da su mu se na sjedalici u uredu uhvatili paučina i prašina. Sudac Domagoj Kurobasa opomenuo ga je zbog vrijeđanja oštećenika u ovom postupku na što je Sinovčić odgovorio kako ne želi da ga se spriječava u iskazivanju. Naglasio je da on sve to o Bunji zna jer na to ima pravo kao porezni obveznik, a na komentar suca kako ispada da ima monitoring nad Bunjom, odriješito je odgovorio “pa da”.
– Ako on dobiva plaću iz proračuna, ja ga onda imam pravo nadzirati i informirati se o tome što on radi – decidirano je izjavio Sinovčić protiv kojega su Bunjine optužbe za poticanje na iznudu odbačene još u fazi istrage.
Bunja je u sudnici iznio neke podatke koji bi išli u prilog tezi da je imao razloga za prijavu, a ispričao je kako mu je povjerljivi izvor u policiji dao neke dokumente iz unutarnje kontrole na uvid iz kojih proizlazi da se Sinovčić u jednom kratkom periodu, pa i u vrijeme dok je on s policajcima dogovarao klopku, sms porukama dopisivao s nekoliko policajaca.
– S jednim visokopozicioniranim policajcem Sinovčić je u kratko vrijeme razmijenio gotovo 500 poruka, a dopisivanje je naprasno prekinuto nakon što je klopka propala – rekao je Bunja.
Suđenje se nastavlja, a na slijedeću raspravu kao svjedoci biti će pozvani Anto Đapić, počasni predsjednik HSP-a, Ivan Miličević, Jozo Dragić, Jakov Jadrešin i Venci Kvatruč.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU